Victor Costache: vrem un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți

Florina Pop / 15 ian 2020 / 07:39
EXCLUSIV
Fiole
Fiole

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, la Interviurile DC News și DC Medical, că se urmărește un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți.

În privința vaccinării, ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, la Interviurile DC News și DC Medical, că va fi regândit sistemul de licitații pentru vaccinuri și că va promova vaccinarea alături de reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai societăților române de profil, ai societății civile.

”Vrem un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți. Un an 2020 al vaccinării fără criza vaccinării, fără probleme de aprovizionare, fără scandaluri, fără întrebări retorice. Pentru aceasta regândim tot sistemul de licitație, de distribuire a vaccinurilor, de alocare a vaccinurilor către medicii de familie.

Vom avea în martie un eveniment pe vaccinare. Încercăm să promovăm împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, cu societățile române de profil, cu reprezentanții societății civile, să subliniem rolul benefic al vaccinării.

Așteptăm ca și colegii noștri din Parlament - știți că Legea vaccinării a trecut de Senat și e undeva, în studiu, la Camera Deputaților - ; Sperăm ca acest proces decizional să se scurteze”, afirmă ministrul Victor Costache.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy