Victor Costache: vrem un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți

Florina Pop / 15 ian 2020 / 07:39
EXCLUSIV
Fiole
Fiole

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, la Interviurile DC News și DC Medical, că se urmărește un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți.

În privința vaccinării, ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, la Interviurile DC News și DC Medical, că va fi regândit sistemul de licitații pentru vaccinuri și că va promova vaccinarea alături de reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai societăților române de profil, ai societății civile.

”Vrem un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți. Un an 2020 al vaccinării fără criza vaccinării, fără probleme de aprovizionare, fără scandaluri, fără întrebări retorice. Pentru aceasta regândim tot sistemul de licitație, de distribuire a vaccinurilor, de alocare a vaccinurilor către medicii de familie.

Vom avea în martie un eveniment pe vaccinare. Încercăm să promovăm împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, cu societățile române de profil, cu reprezentanții societății civile, să subliniem rolul benefic al vaccinării.

Așteptăm ca și colegii noștri din Parlament - știți că Legea vaccinării a trecut de Senat și e undeva, în studiu, la Camera Deputaților - ; Sperăm ca acest proces decizional să se scurteze”, afirmă ministrul Victor Costache.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy