Virusul West Nile, 6 decese și 19 cazuri noi de infecție, într-o săptămână

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Virusul West Nile face noi victime. Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, din care 36 s-au soldat cu decesul pacienților infectați, din cauza co-morbidităților.

Virusul West Nile face noi victime. De la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, din care 36 s-au soldat cu decesul pacienților infectați, din cauza co-morbidităților, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, din care 6 s-au soldat cu decesul pacientului. Aceste noi decese au fost înregistrate: unul în București, unul în Olt, două în Bihor, și câte unul în Călărași și Suceava.

În total, de la începutul sezonului infecțios, în București s-au înregistrat 10 decese, iar câte 4 în județele Iași, Olt și Bihor. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Suceava și câte 1 deces în județele Alba, Brăila, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.

„Sezonul rece o să reducă numărul cazurilor”

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire”, anunță oficialii Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre", arată aceștia, într-o informare oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel