Vitamina D: factorul nebănuit în lupta împotriva cancerului

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vitamina C
Vitamina C

Impactul vitaminei D în prevenirea cancerului ar putea fi mai evident dacă s-ar lua în considerare receptivitatea fiecărui individ la această vitamină.

Cercetătorii susțin că efectele anti-cancer ale vitaminei D sunt deosebit de pronunțate în prevenirea și tratarea cancerului de colon și a cancerului de sânge, iar sensibilitatea la vitamina D variază de la om la om, conform unei revizuiri realizate de specialiști de la Universitatea Finanda de Est. În articolul de revizuire, autorii consideră că impactul vitaminei D ar putea fi arătat mai clar dacă participanții ar fi stratificați în funcție de receptivitatea lor individuală la vitamina D și de rezultatele de sănătate analizate în legătură cu modificările stării individuale de vitamina D. Concluzia: o stare bună de vitamina D este benefică în prevenirea cancerului. În ce privește dovezile efectelor vitaminei D în tratamente oncologice, acestea sunt puține, conform unui comunicat al universității citate.

Revizuirea, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel