Vitamina D: factorul nebănuit în lupta împotriva cancerului

Florina Pop / 10 iun 2020 / 10:12
Vitamina C
Vitamina C

Impactul vitaminei D în prevenirea cancerului ar putea fi mai evident dacă s-ar lua în considerare receptivitatea fiecărui individ la această vitamină.

Cercetătorii susțin că efectele anti-cancer ale vitaminei D sunt deosebit de pronunțate în prevenirea și tratarea cancerului de colon și a cancerului de sânge, iar sensibilitatea la vitamina D variază de la om la om, conform unei revizuiri realizate de specialiști de la Universitatea Finanda de Est. În articolul de revizuire, autorii consideră că impactul vitaminei D ar putea fi arătat mai clar dacă participanții ar fi stratificați în funcție de receptivitatea lor individuală la vitamina D și de rezultatele de sănătate analizate în legătură cu modificările stării individuale de vitamina D. Concluzia: o stare bună de vitamina D este benefică în prevenirea cancerului. În ce privește dovezile efectelor vitaminei D în tratamente oncologice, acestea sunt puține, conform unui comunicat al universității citate.

Revizuirea, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy