Vitamina D reglează calciul din intestin diferit decât se știa până acum

Florina Pop |
Data publicării:
Vitamina D
Vitamina D

Cercetătorii americani au sesizat că vitamina D reglează calciul într-o parte a intestinului despre care se credea că nu joacă un rol cheie în acest proces.

Cercetători de la Universitatea Rutgers susțin că vitamina D reglează calciul într-o secțiune a intestinului despre care anterior se credea că nu are vreo legătură cu acest proces. Descoperirea este importantă întrucât afecțiuni precum colita ulcerativă și boala Crohn pot perturba reglarea calciului.

Studiul despre vitamina D, esențială pentru această absorbție a calciului din intestin și pentru funcția intestinului, subliniază importanța segmentelor distale ale intestinului - inclusiv a colonului - în reglarea calciului de către această vitamină și a calcificării osoase. Se știa că această reglare apare doar în intestinul proximal, prima secțiune a intestinului imediat dincolo de stomac, dar cercetătorii au observat că un transportor de mangan a fost una dintre genele cele mai induse de vitamina D atât în ​​intestinul proximal, cât și în cel distal, potrivit unui comunicat al universității citate. 

Concluziile studiului arată că vitamina D joacă un rol important și în reglarea celulară a altor ioni esențiali și în funcția celulelor stem intestinale, fapt ce poate duce la noi strategii care pot compensa proasta absorbție a calciului și pot crește eficacitatea absorbției intestinale de calciu pentru a minimiza pierderile osoase datorate intervențiilor chirurgicale bariatrice, rezecției intestinului subțire sau absorbției reduse a calciului după menopauză sau din cauza îmbătrânirii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel