Yoga, beneficii pentru sănătate. De ce ar trebui să o practice vârstnicii

Angela Sabău |
Data publicării:
Yoga este benefică pentru sănătate
Yoga este benefică pentru sănătate

Exercițiile yoga sunt mai benefice pentru sănătate decât alte exerciții, în special la persoanele vârstnice. Iată ce a descoperit un studiu în domeniu.

Adulții mai în vârstă care practică yoga sunt mult mai probabil să aibă o formă mai bună mental și fizic, sugerează ultimele cercetări.

Yoga îmbunătățește funcția fizică, precum și bunăstarea psihică la adulții sănătoși peste vârsta de 60 de ani, a fost concluzia în urma studiului, scrie medicalxpress.com.

Printre beneficiile fizice ale exercițiilor yoga - o practică a minții și a trupului care îmbină exerciții de întindere cu respirația controlată și relaxarea - este o mai bună forță musculară, echilibru și flexibilitate.

Îmbunătățește sănătatea

Stimularea sănătății mintale include îmbunătățirea simptomelor depresiei, a calității somnului și a vitalității la adulții în vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea au analizat 22 de studii care au investigat efectele yoga asupra bunăstării fizice și mentale la adulții în vârstă. Programele de yoga au variat în lungime de la o lună la șapte luni, iar durata sesiunilor a variat între 30 și 90 de minute.

Analiza statistică a combinat rezultatele studiilor pentru a vedea efectele exercițiilor yoga comparativ cu lipsa activității și în comparație cu alte activități, cum ar fi aerobicul sau mersul pe jos.

Îmbunătățiri fizice

Cercetătorii au descoperit că persoanele care practicau yoga au avut echilibrul îmbunătățit, de asemenea flexibilitatea, forța piciorelor, depresia, calitatea somnului, vitalitatea și percepția sănătății mentale și fizice - în comparație cu persoanele care nu au avut nici o activitate.

În comparație cu alte activități, yoga a îmbunătățit rezistența corpului, flexibilitatea și depresia.

Cercetătorii spun că revizuirea îmbunătățește înțelegerea beneficiilor pe care yoga le poate oferi populației în curs de îmbătrânire. Ei spun că oferă dovezi pentru promovarea exercițiilor yoga în orientările privind activitatea fizică pentru adulții în vârstă.

"O mare parte dintre adulții în vârstă sunt inactivi și nu îndeplinesc recomandările de echilibru și de întărire a mușchilor stabilite de guvern și de organizațiile internaționale din domeniul sănătății. Pe baza acestui studiu putem concluziona că yoga are un mare potențial de a îmbunătăți rezultatele fizice și psihologice importante în adulți Yoga este o activitate blândă care poate fi modificată pentru a se potrivi celor cu boli și afecțiuni legate de vârstă", spune Divya Sivaramakrishnan din cadrul Activității fizice pentru Centrul de Cercetare în Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel