Yoga face bine inimii. Simptomele cărei boli le îmbunătățește

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Meditație  FOTO: Pixabay
Meditație FOTO: Pixabay

Yoga are efecte benefice asupra pacienților care suferă de fibrilație atrială, susține un studiu recent.

Posturile de yoga și respirația ar ajuta pacienții cu fibrilație atrială să-și gestioneze simptomele acestei afecțiuni, arată o cercetare prezentată recent la Congresul Societății Europene de Cardiologie.

Fibrilația atrială, cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac, are ca simptome palpitațiile, pulsul neregulat, oboseala, durerile toracice și ametelile. În studiul său, dr. Naresh Sen de la HG SMS Hospital, Jaipur, India, a analizat dacă yoga ar putea ușura simptomele la pacienții cu fibrilație atrială. 538 de pacienți au participat. Aceștia, timp de 12 săptămâni, nu au făcut yoga, apoi 16 săptămâni au participat la sesiuni de yoga, de 30 de minute, în fiecare zi, arată un comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Concluziile autorului: ”Studiul nostru sugerează că yoga are beneficii largi pentru sănătatea fizică și psihică a pacienților cu fibrilație atrială și ar putea fi adăugată pe listă, lângă terapiile obișnuite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel