Yoga, posibile beneficii în hipertensiunea arterială. Ce exerciții ar putea fi de ajutor

Angela Sabău |
Data publicării:
Yoga este benefică pentru sănătate
Yoga este benefică pentru sănătate

O anume categorie de exerciții yoga ar putea ajuta la scăderea hipertensiunii, fără medicamente. Un mic studiu a arătat rezultate notabile în acest sens. 

Hot Yoga, arată un mic studiu, ar putea ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Texas din San Marcos au spus că se știe puțin despre hot yoga - care este de obicei ptracticată într-o atmosferă caldă, la temperaturi ale camerei de 32-40 grade.

Astfel, cercetătorii au recrutat 10 bărbați și femei cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani. Participanții au avut tensiune arterială considerată crescută sau în prima etapă a hipertensiunii arteriale. Valoarea crescută este atunci când sistolica, sau măsurarea de vârf, este cuprinsă între 120 și 129, iar numărul diastolic, sau numărul inferior, este mai mic decât 80. Tensiunea arterială înaltă din stadiul 1 este de 130 până la 139 sistolică sau presiunea diastolică între 80 și 89.

Tensiunea, mai mică după 12 săptămâni de yoga 

Participanții la studiu nu au luat medicamente pentru tensiunea arterială și nu au participat la o rutină fizică obișnuită de cel puțin șase luni. Cercetătorii au atribuit la întâmplare cinci participanți pentru a lua ore de lungă durată de yoga de trei ori pe săptămână. Celelalte cinci persoane nu au făcut cursuri de yoga.

După 12 săptămâni, presiunea sistolică a grupului care a practicat hot yoga a scăzut de la o medie de 126 la începutul studiului la 121. Presiunea diastolică medie a scăzut de la 82 la 79.

Cei care nu au luat cursuri nu au avut nicio schimbare.

De asemenea, grupul care a practicat yoga a înregistrat o scădere a nivelului de stres perceput, în timp ce grupul care nu a practicat, nu a avut acest beneficiu.

„Rezultatele studiului nostru sunt un punct de pornire a ideii că hot yoga ar putea fi fezabilă și eficientă în ceea ce privește reducerea tensiunii arteriale fără medicamente”, a declarat autorul studiului, Stacy Hunter, într-un comunicat de presă. Este asistent și director de laborator al laboratorului de fiziologie cardiovasculară din statul Texas. „Cu toate acestea, trebuie făcute studii mai mari înainte de a putea spune cu încredere că hot yoga are un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale”.

Măsuri de siguranță sunt necesare 

Cercetarea preliminară a fost prezentată joi la American Heart Association's Hypertension 2019 Scientific Sessions in New Orleans.

„Hot yoga câștigă popularitate și chiar vedem alte stiluri de yoga, precum Vinyasa și power yoga, fiind practicate în studiouri încălzite”, a spus Hunter.

„Măsurile de siguranță sunt importante. Adulții ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a începe orice nou regim de exerciții. Persoanele care iau cursuri de yoga ar trebui să fie hidratate la sosire, să bea apă pe tot parcursul orei, să se îmbrace corespunzător, să nu exagereze și să fie conștienți de simptomele bolilor cauzate de căldură.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel