Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Unde puteți dona azi, în București

Adisa Codruț |
Data publicării:

Pe 14 iunie se marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Pe 14 iunie se marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

”Conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1364 din 2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge, art. 11 litera c): 'Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge; în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună”, transmite Metrorex, potrivit DC News.

Programul celor două case speciale este următorul:

PIAŢA UNIRII 1: Luni - Vineri 7:00 – 13:30, 14:00 – 20:00; Sâmbăta 10:30 – 17:00.

GARA DE NORD: 1 Luni – Vineri 7:00 – 13:30, 14:00 – 20:00; Sâmbăta 10:30 – 17:00.

Actele necesare pentru emiterea abonamentelor cu preț redus 50% pentru donatorii de sânge sunt: adeverința de donare (original/original şi o copie când exemplarul original se solicită pentru STB); carnet de donator (excepție la prima donare); BI/CI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel