Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, la SUUB

Adisa Codruț / 17 sep 2019 / 22:31
Instrumente medicale sterilizate    Foto: SUUB
Instrumente medicale sterilizate Foto: SUUB

Ziua de 17 septembrie este declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Ziua a fost marcată în majoritatea orașelor în diferite moduri. SUUB a făcut publică o postare în legătură cu acest subiect.

Ziua de 17 septembrie este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Cu această ocazie, pe pagina de socializare a Spitalului Unviersitar de Urgență București a fost publicat un mic text în care sunt expuse câteva dintre cele mai importante măsuri car s-au luat pentru siguranâapaceinților.

„La Spitalul Universitar de Urgență București punem siguranța pacientului pe primul loc. În urmă cu aproximativ un an, la SUUB, am inaugurat Stația Centrală de Sterilizare unde se spală, se dezinfectează și se sterilizează instrumentarul chirurgical folosit în toate sălile de operație din spital.

În Stația Centrală de Sterilizare a SUUB există: trei sterilizatoare de mare capacitate și unul de capacitate mică pentru urgențe, 2 sterilizatoare rapide cu plasmă, 3 mașini de spălat instrumentarul
Este una dintre cele mai moderne stații de sterilizare din Europa și cea mai modernă din Europa de Sud Est, fiind realizată după modelul stației centrale de sterilizare de la Karolinska University Hospital din Suedia”, se arată în articol.
“Ne preocupă viața și sănătatea pacienților noștri, pentru care folosim tehnici moderne de diagnostic și tratament, efectuate într-un mediu de spital curat și steril”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy