10 alimente care te ajută să slăbești. Adaugă-le în meniul tău zilnic

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV

Anumite alimente care te ajută să slăbești pot deveni, fără doar și poate, vedetele meniului tău. Fie că vrei să scapi de acele câteva kilograme în plus, fie că vrei să-ți menții silueta în limitele sănătoase, specialistul nutriționist Wasim Nazer a făcut, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, o listă cu 10 tipuri de alimente care te ajută să slăbești: 

Iată lista cu 10 tipuri de alimente care te ajută să slăbești alcătuită de nutriționist Wasim Nazer, EXLUSIV pentru DC MEDICAL: 

1. SOMONUL

Pește gras, bogat în proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase, îți oferă o masă copioasă cu un număr redus de calorii. De asemenea, somonul conține și un important aport de iod, necesar pentru bună funcționare a tiroidei.

2. OUĂLE

Sunt o sursă bună de nutrienți și proteine, în special gălbenușul de ou, fapt pentru care sunt recomandate în orice dietă restrictivă.

3. LEGUMELE CRUCIFERE

Broccoli, conopidă, varză (albă sau roșie) și varză de Bruxelles, legume care sunt bogate în fibre și nutrienți, dar care au în același timp un număr redus de calorii potrivit unei diete restrictive.

4. VEGETALELE CU FRUNZE VERZI

Din această categorie fac parte varza Kale, spanacul, ștevia, sfecla mangold și altele. Acestea conțin un număr redus de calorii și carbohidrați, dar sunt pline de fibre, vitamine și minerale, exact ceea ce aveți nevoie ca să pierdeți în greutate.

5. CARTOFII FIERȚI

Cartofii, nelipsiți din orice gospodărie, conțin proprietăți precum potasiu, un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin altfel și care joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale. Totodată, cartofii fierți sunt și sațioși, astfel te vei simți plin și nu vei fi tentat să mănânci în plus.

6. CARNEA DE VITĂ ȘI PIEPTUL DE PUI

Carnea de vită și carnea de pui sunt ideale în dietă, deoarece sunt bogate în proteine, oferind astfel o senzație de sațietate ce te va face să mănânci mai puțin.

7. SUPELE

Studiile arată că atunci când oamenii consumă alimente sub formă de supă au tendința să mănânce mai puțin și să se simtă plini mai repede. Totuși, ai grijă să nu adaugi prea multe grăsimi supei tale, cum ar fi smântâna sau laptele de cocos, deoarece poți depăși numărul caloric dorit.

8. AVOCADO

Avocado conține acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime din uleiul de măsline, dar și apă, fibre și potasiu, făcându-l mai puțin dens și slab caloric.

9. NUCILE

Consumate în cantități echilibrate (nu mai mult de 100 de grame pe zi), nucile constituie o gustare excelentă, bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

10. ARDEIUL IUTE

Ardeiul iute conține capscaicina, o substanță dovedită că reduce apetitul și crește arderea grăsimilor. Această substanță este vândută și sub formă de suplimente de pierdere în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel