3 rețete delicioase și creative de PIZZA
Ți-e poftă de o pizza delicioasă, care nu necesită prea mult timp de preparare? Încearcă aceste trei rețete creative de pizza, care te vor cuceri pe loc!
1. Pizza Margherita cu conopidă
Ingrediente:
1 conopidă mare (curățată)
1 ou mare, ușor bătut
1 albuș de ou mare, ușor bătut
1/3 cană parmezan ras
1/4 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță sare grosieră kosher
mozzarella proaspătă, feliată sau ruptă în bucăți
frunze de busuioc, pentru garnitură
fulgi de ardei roșu
IMod de preparare:
Încălzește cuptorul la 425 °. Pune conopida într-un robot de bucătărie până când este măcinată fin.
Într-un castron mediu, amestecă bine conopida cu oul, albușul, parmezanul, oregano și sarea.
Transferă amestecul pe o foaie de copt și întinde-l bine (să aibă formă circulară).
Bagă la cuptor aproximativ 25 de minute. Acoperă cu sos și mozzarella. Continuă să coci pizza până când brânza este topită, încă 10 până la 12 minute. Acoperă cu busuioc și presară fulgi de ardei roșu.
2. Mini Pizza Portobello
Ai chef de o pizza mai sănătoasă fără făină rafinată (sau gluten)? Optează pentru ciupercile cârnoase Portobello.
Ingrediente:
8 ciuperci portobello
1 lingură ulei de masline
1 linguriță sare grosieră kosher
1/2 linguriță piper negru
1 cană sos de roșii
1/2 cană de mozzarella mărunțită, parmezan ras sau ricotta
Garnituri opționale: broccoli fiert, cârnați fierți de curcan sau roșii cherry înjumătățite
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 400 °. Așază capacele de ciuperci pe o foaie de copt. Stropește-le cu ulei și condimentează cu sare și piper. Coace-le timp de 5 minute.
Scurge ciupercile de apă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. Pune-le din nou pe foaia de copt. Pune aproximativ 2 lingurițe de sos în fiecare capac de ciuperci și acoperă cu 1-2 lingurițe de brânză și toppinguri preferate. Coace până când brânza se topește, 8 până la 10 minute. Adaugă garnituri după preferințe.
3. Pizza de porumb cu ricotta și bacon
Ingrediente:
1 pachet de drojdie uscată
2 1/2 căni de făină albă
1/4 cană ulei de măsline extravirgin
2 lingurițe lapte
1/4 linguriță sare cușer
1 1/2 căni de făină de porumb măcinată
4 benzi de slănină, tăiate în pătrate
4 căței de usturoi, tăiați subțire
sare de mare și piper negru măcinat, după gust
1 cană de ricotta
1/2 cană parmezan ras
1 linguriță fulgi de ardei roșu
Mod de preparare:
Într-un castron mare (încălzit cu apă fierbinte și șters), combină drojdia cu 1/2 cană de apă caldă. Amestecă cu o lingură de lemn până se dizolvă. Pune 1 cană de făină și amestecă. Acoperă cu folie de plastic și pune castronul într-un loc cald, până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.
Adaugă ulei, lapte, sare kosher și 1 cană de apă caldă. Cu mixerul electric la minimum, adaugă încet făina albă și de porumb și amestecă până obții un aluat moale. Apoi frământă aluatul cu mâinile 15 minute.
Formează aluatul ca o minge. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă-l să crească într-un loc cald până când aluatul și-a dublat dimensiunea, de la 1 la 1 1/2 ore. Împarte aluatul în 4 bile, rezervând 2 pentru utilizare ulterioară.
Între timp, așază slănina într-o tigaie și gătește la foc mediu, până când slănina începe să se rumenească, 8 până la 10 minute. Scurge surplusul de ulei pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. În aceeași tigaie adaugă cățeii de usturoi. Gătește-i până devin aurii, 2-3 minute.
Preîncălzește cuptorul la 450 °. Cu mâinile, întinde o minge de aluat într-un disc. Folosind un sucitor, formează un cerc. Transferă coca pe o foaie de copt tapetată cu făină de porumb. Repetă procedura cu altă minge. Întinde ricotta deasupra, apoi presară parmezan și slănina. Coace pizza până se rumenește (aproximativ 15 minute). Presară sare de mare și fulgi de ardei roșu înainte de servire.
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
