4 lucruri care NU ȘTIAI că provoacă amețeli

Dana Lascu |
Data publicării:
Mai multe afecțiuni își provoacă amețeli
Mai multe afecțiuni își provoacă amețeli

Amețeli poți să ai din mai multe motive, unele serioase, altele banale precum ar fi deshidratarea. Iată 4 lucruri importante din cauza cărora ai putea avea amețeli: 

Poți să ai amețeli dacă suferi de:

- Deshidratare – puteți avea simptome precum gura și pielea uscate, urina de culoare închisă și dureri de cap inexplicabile altfel - ar fi bine să beți apă și vă întindeți

- Ridicat brusc în picioare – e posibil chiar să vedeți pete negre atunci când vă ridicați repede dintr-o poziție așezată. Afectarea se numește hipotensiune ortostatică și ea descrie o scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare. De obicei nu este mare lucru, dar dacă se întâmplă des sau dacă se înrăutățește amețeala după câteva minute, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

- Ritm cardiac anormal – începe ca o amețeală dar se poate transforma în leșin. Experți de la Clinica Mayo susțin că acest tip de experiență îi face imediat pe doctorii de urgență să se gândească la ritmuri cardiace anormale, cea mai frecventă cauză a morții subite cardiace. Deci trebuie tratată ca o urgență medicală. 

- Scăderea nivelului zahărului din sânge (hipoglicemie) - Dacă ați sărit peste o masă sau mai multe, este posibil să vă ajungeți să aveți un nivel scăzut al zahărului în sânge, moment în care creierul nu primește combustibil - adică glucoză (un tip de zahăr) - de care are nevoie pentru a funcționa. De asta apar și amețelile. E suficient să mâncați, chiar o jumătate de linguriță de zahăr, și de regulă problema trece. Dacă amețelile persistă, consultați un doctor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel