Psilocibina din ciuperci, posibil nou tratament pentru simptomele Parkinson
Ciupercile care ameliorează simptomele bolii Parkinson. Arată îmbunătățiri neașteptate în starea pacienților.
Un studiu recent arată că cinci alimente, consumate în cantități mari, sunt legate de un risc scăzut cu aproape 40% de a face demență.
Plantele sunt bogate în substanțe chimice naturale care par a fi extrem de bune pentru sănătate. Și aporturile mari, pe termen lung, ale anumitor tipuri de substanțe chimice din vegetale, numite flavonoide, sunt asociate cu un risc redus de dezvoltare a demenței, potrivit unui studiu (link direct studiu) publicat online aprilie 2020, de The American Journal of Clinical Nutrition.
Cercetătorii au evaluat datele despre sănătatea a 2.801 persoane fără demență (vârsta medie de 59 de ani) care au fost supuse periodic unor examene fizice, au făcut teste de laborator și au răspuns la chestionarele de dietă.
După 20 de ani, persoanele care au raportat cel mai mare aport de flavonoide aveau un risc cu aproape 40% mai mic să dezvolte demență, comparativ cu persoanele care au raportat cel mai scăzut aport.
Există multe tipuri diferite de flavonoide, dar cei care au redus cel mai mult riscul de demență proveneau din: ceai, afine, căpșuni, mere și pere. În studiu, un aport mare a însemnat aproximativ 7,5 căni de fructe de pădure, opt mere sau pere și 19 căni de ceai, lunar!
Studiul a fost unul de observație și nu dovedește că un aport ridicat de flavonoide protejează categoric persoanele împotriva dezvoltării demenței. Dar cercetătorii spun că alte dovezi sugerează că flavonoidele pot împiedica producerea inflamației în creier și pot proteja celulele acestuia.
Ciupercile care ameliorează simptomele bolii Parkinson. Arată îmbunătățiri neașteptate în starea pacienților.
Cea mai banală infecție care îți devorează creierul. Duce la Alzheimer.
Lucrul care îți distruge creierul. Îl faci imediat ce deschizi ochii. Și nu, nu este vorba de butonatul telefonului.
Somnul prelungit poate accelera îmbătrânirea creierului și crește riscul de demență.
COVID a generat complicații pe termen lung, iar efectele se văd și în prezent. Apar la 88% din persoanele care au avut COVID.
Obiceiul care triplează riscul de moarte. Îți fură ani de viață.