Topul alimentelor care provoacă arsuri la stomac. Trebuie evitate, deși unele sunt sănătoase

Arsurile la stomac pot fi cauzate de o serie de alimente. Care este topul produselor ce trebuie evitate, deși sunt sănătoase.
Arsurile la stomac, pirozis în termeni medicali, sunt un rezultat al unei afecțiuni gastrice ori a unui stil de viață nesănătos. Astfel, arsurile pot să apară, de cele mai multe ori, după o masă copioasă, ori după ce ați consumat alimente care vă pot provoca senzația neplăcută, dar despre care poate nu știați că are acest efect asupra dvs. În cazul în care arsurile la stomac sunt regulate, iar intensificarea crește este necesară să vă adresați medicului pentru a depista dacă în spatele acesteia nu se află o afecțiune mai gravă.
Arsurile la stomac apar în momentul în care conținutul din stomac ajunge în esofag, iar acest traseu invers se întâmplă atunci când sfincterul esofagian este slăbit sau nu mai funcționează corespunzător, astfel că acid gastric din stomac irită esofagul și conduce la apariția arsurilor.
Pe lângă această problemă de natură fizică, unele alimente se află pe lista celor care pot provoca arsuri, iar pentru a scăpa de senzația neplăcută, de cele mai multe ori este suficient să le eliminați din alimentație, chiar dacă ele pot fi sănătoase.
Topul alimentelor care provoacă arsuri la stomac
Alimentele picante. ”Dacă îți place să trăiești o viață aventuroasă, picantă, gândește-te de două ori înainte ca acest lucru să ajungă se întâmple în bucătăria ta”, spune nutriționistul Lisa Moskovitz. ”Alimentele picante conțin capsaicină, care poate irita mucoasa esofagului și poate face ca alimentele să stea mai mult în stomac, crescând arsurile la stomac”, spune aceasta, sugerând în același timp că se pot folosi alte plante aromatice, mai blânde, cum ar fi sarea, desigur, nu în exces, rozmarinul, oregano, cimbrul, busuiocul și ghimbirul.
Ardeiul iute este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente datorită conținutului de capsaicină. De asemenea, ardeiul iute are capacitatea de a ameliora anumite dureri, precum artrita, psoriazisul sau neuropatia diabetică, mai mult, poate reduce colesterolul și nivelul trigliceridelor, cu beneficii asupra sănătății inimii și a sistemului imunitar.
Alimentele prăjite, pe lângă faptul că nu sunt sănătoase, iar consumate în exces pot ”scurta” drumul către demență, pot provoca și arsuri la stomac. ”Anumite alimente bogate în grăsimi, cum ar fi alimentele prăjite, stimulează sărurile biliare care sunt iritanți esofagieni și pot slăbi sfincterul care vă protejează esofagul de agravarea acidului gastric”, mai spune Moskovitz.
Astfel, pentru obținerea texturii crocante, nutriționistul oferă ca alternativă varianta gătitului la grătar, iar în cazul în care refluxul acid este cel care vă generează problemele legate de arsurile la stomac, indicat ar fi să gătiți la aburi sau la cuptor.
Citricele. Deși se află printre fructele cu cel mai mare aport de vitamina C, un important anti-oxidant, citricele nu sunt cele mai prietenoase cu tractul gastrointestinal.
”Pentru că sunt bogate în acid citric - ceea ce conferă citricelor gustul lor distinct acrișor și acrișor - citricele pot crește producția de acid gastric, care este un vinovat cheie în spatele acelei senzații de arsură în piept”, spune Moskovitz. Există și aici soluție în cazul în care sunteți un mare iubitor de fructe. Puteți opta pentru fructele de pădure, mere sau banane, iar pentru aportul de vitamina C, un suc de pătrunjel poate face minuni, având un conținut de antioxidanți chiar mai mare decât cel din portocale.
Cafeaua și cofeina. Cafeaua este băutura care ne dă doza de energie în fiecare dimineață. Cu toate acestea, potrivit nutriționistului, cafeaua poate să crească secrețiile gastrice acide și să relaxeze sfincterul esofagian inferior, iar acest lucru permite ca acei acizi să urce înapoi în esofag.
Astfel, cel mai potrivit pentru dvs este să încercați reducerea consumului de băuturi cu conținut de cofeină și trecerea spre ceaiuri de plante care vă ajută la arsurile la stomac sau chiar apa simplă.
Kombucha. Acest ceai fermentat cu ajutorul unei ciuperci specifice, este cunoscut ca unul dintre produsele probiotice cele mai eficiente pentru intestine, însă poate să înrăutățească anumite simptome gastrointestinale, motiv pentru care este de evitat folosirea sa dacă suferiți de arsuri la stomac.
Moskovitz afirmă că acest tip de băutură nu este doar acidă, ci și carbogazoasă, iar ambele pot crește secrețiile gastrice care cauzează simptome.
”Dacă aceasta este o problemă pentru dumneavoastră, obțineți în schimb bacteriile intestinale bune din alte alimente fermentate, inclusiv iaurtul grecesc, kimchi, chefir și probioticele suplimentare”, a explicat nutriționistul, pentru EatThis.
Cea mai răspândită boală a ficatului care ucide în tăcere. 3 riscuri ascunse îți pot grăbi moartea
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Helicobacter pylori poate grăbi apariția cancerului gastric
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
7 lucruri de știut despre Hepatita A. Un gest simplu distruge virusul!
Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
5 alimente care îți distrug flora intestinală. Le mănânci zilnic! Iată cu ce le poți înlocui
Alertă în patru destinații turistice. Virusul care ucide în tăcere și îți poate distruge ficatul
Alcoolul oprește regenerarea ficatului, chiar și după renunțare. Risc major de insuficiență hepatică
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Dr. Răzvan Vintilescu: Pare neplăcut. Rușinos
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cancerul pancreatic, subdiagnosticat. Simptomele la care să fii atent
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.
Trei semne de pe mână care îți arată că ai probleme cu ficatul. Indică o degradare severă
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
De ce ai nevoie să mergi la baie de fiecare dată când ieși din casă
5 alimente care te balonează cel mai tare
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.