5 cele mai gustoase preparate italiene de încercat cel puțin o dată în viață
Pastele și pizza sunt cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume și ambele provin din Italia. Bucătăria tradițională a acestei țări cu adevărat unice este atât de variată și uimitoare, încât...
Cu toate acestea, iată primele cinci cele mai renumite și delicioase mâncăruri italiene.
1. Panini
Acest sandviș tradițional italian la grătar din pâine și umplut cu șuncă, mozzarella, roșii și sos pesto a devenit cunoscut datorită gustului său simplu, dar delicat.
Ingrediente (4 porții):
• 8 felii de pâine
• 2 linguri de unt
• 200 g Mozzarella
• 2 roșii
• 2 linguri de sos pesto
• frunze proaspete de busuioc (după gust)
Mod de preparare
1. Întinde sos pesto pe 4 felii de pâine.
2. Taie mozzarella și roșiile în cercuri, apoi întinde roșiile peste pesto și pune mozzarella deasupra.
3. Adaugă frunzele de busuioc și completează sandvișurile cu pâinea rămasă.
4. Încălzește tigaia și prăjește panini în unt timp de 3 minute pe fiecare parte.
2. Panna Cotta
Acest desert este o adevărată sărbătoare a gustului din smântână, zahăr și vanilie. Numele acestui desert înseamnă „cremă fiartă”.
Ingrediente:
• 1 L smântână grasă
• 150 g zmeură măcinată
• 20 g gelatină
• 20 zmeură suplimentară
• 2-3 linguri de zahăr
• 1/2 lingurițe de vanilie
Mod de preparare
1. Toarnă smântâna într-o tigaie mică, pune-o la foc mic și adaugă zahăr și vanilie.
2. Diluează gelatina într-o cantitate mică de apă caldă, apoi toarn-o în crema încălzită. Amestecă bine până se omogenizează - gelatina ar trebui să se dilueze. Toarnă desertul în boluri pentru desert.
3. Pune zmeură în fiecare castron.
4. Bagă la frigider timp de cel puțin 4 ore pentru a se întări.
5. Decorează desertul cu zmeură măcinată sau orice alt sos de fructe de pădure și servește.
3. Pui parmigiana
Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Campania și Sicilia, pui parmigiana conține bucăți de pui coapte în sos de roșii cu parmezan. O bunătate!
Ingrediente:
• 1/2 linguriță de piper negru
• 2/3 pahar de pesmet
• 1 linguriță de sare
• 1/2 păstaie de ardei iute roșu
• 50 g parmezan
• 1 piept de pui
• 1/2 pahar de făină cernută
• 1 mănunchi de busuioc
• 3-4 linguri de ulei de măsline
• 4 felii de mozzarella
• 1 ou
• 4 căței de usturoi
• 3-4 roșii mari
• 1-2 ceapă mică
Mod de preparare
1. Curăță pieptul de pui de piele și oase, spală-l și usucă-l cu un prosop. Taie carnea pe jumătate, presară sare, piper negru, usturoi zdrobit și busuioc. Adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline, amestecă și bagă la frigider timp de o oră.
2. Pregătește sosul. Pentru a face acest lucru, prăjește o ceapă tăiată cubulețe în două linguri de ulei de măsline până devine translucid, apoi adaugă usturoi zdrobit și gătește timp de 5 minute. Adaugă roșiile (fie făcute în blender, fie date prin răzătoare) și fulgii de ardei iute. Fierbe timp de 10-15 minute, până când lichidul în exces se evaporă. Adaugă busuioc tocat în sos.
3. Pregătește 3 boluri. Folosește primul pentru făină, sparge un ou în al doilea bol, adaugă puțină apă și amestecă pesmetul cu parmezan ras fin în al treilea vas. Rulează fiecare bucată de pui în cele trei boluri (făină, apoi ou, apoi pesmet), una câte una și așază puiul pe o foaie de copt unsă cu ulei. Coace la 350 de minute, 15 minute.
4. Scoate bucățile de pui din cuptor, adaugă sos de roșii și o felie de mozzarella pe fiecare. Bagă din nou la cuptor pentru încă 5 minute. Decorează cu o crenguță de busuioc și servește.
4. Înghețată
Nicio altă înghețată nu se poate compara cu gustul originalului Gelato italian.
Ingrediente:
• 250 ml lapte integral
• 250 ml cremă de smântână 30-35% grasă
• 4 gălbenușuri
• 150 g zahăr
• 1 păstăie de vanilie sau 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare
1. Toarnă laptele, smântâna și 1/2 din zahăr într-o tigaie antiaderentă. Pune la foc mic până când apar bule mici, amestecând ocazional. Nu fierbe! Ia de pe foc și adaugă extract de vanilie.
2. Separă gălbenușurile de albuș și bate cu atenție gălbenușurile.
3. Adaugă restul de zahăr și continuă să bați. Toarnă amestecul fierbinte și bate 1-2 minute. Toarnă amestecul de gălbenuș și zahăr în vasul cu lapte și smântână și continuă să bați. Încălzește compoziția la foc mic, amestecând continuu.
4. Măsoară temperatura amestecului folosind un termometru. Este extrem de important să nu îl supraîncălzești. Crema este gata când începe să se îngroașe și atinge 85 ° C (185 ° F). De îndată ce crema începe să clocotească, oprește focul.
5. Într-un bol cu gheață pune crema la răcit. Când crema este suficient de rece, toarn-o în mașina de făcut înghețată. Durează de obicei 20 de minute, până la o jumătate de oră.
6. După aceea, întinde înghețata într-un recipient etanș și bag-o la congelator pentru încă 30 de minute.
5. Risotto
Alături de spaghete, risotto este considerat unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare italiene. Deoarece orezul este ingredientul principal, acest fel de mâncare îți permite să experimentezi diferite combinații alimentare.
Ingrediente:
• 1 kg piept de pui
• 1 țelină
• 2 cepe
• 1 morcov
• 100 g unt
• 200 g vin alb
• 200 g orez
• 50 g parmezan
• sare și piper după gust
Mod de preparare
1. Pune carnea de pui, țelina întreagă, morcovul și ceapa într-o oală. Adaugă piper, sare și 1,5 litri de apă. Fierbe la foc mic timp de o jumătate de oră. Strecoară supa și toarnă 500 ml într-o oală curată, apoi lasă să fiarbă.
2. Topește 65 g de unt într-o tigaie, adaugă o ceapă tocată și pui. Prăjește la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional, până când puiul se rumenește. Adaugă vin, sare și piper, apoi lasă să fiarbă timp de 12-15 minute, pentru a se evapora lichidul.
3. Adaugă orezul și gătește-l timp de două minute, amestecând continuu, până când orezul este translucid. Toarnă suficientă supă pentru a acoperi orezul și, amestecând continuu, gătește până când supa se evaporă. Apoi adaugă din nou supă și continuă să gătești, amestecând ocazional.
4. Continuă acest proces timp de aproximativ 20 de minute, până când risotto este gata, apoi ia oala de pe foc. Cât încă este fierbinte risotto, adaugă untul rămas și parmezan ras. Acoperă și așteaptă 5-7 minute.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
