5 ponturi ca să ai grijă corect de pomii recent plantați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copac  FOTO: pixabay
Copac FOTO: pixabay

Pomii se plantează primăvara sau toamna când temperaturile nu sunt foarte ridicate.

Se recomandă lantarea pomilor primăvara sau toamna, nu vara când temperaturile sunt caniculare fiindcă există riscul ca aceștia să nu se prindă. Iată câteva ponturi despre cum să aveți grijă de pomii recent plantați:

* după ce plantați pomii trebuie să-i udați cu 20-30 de litri administrați constant, săptămânal;e nevoie de o astfel de cantitate mare de apă pentru a încuraja dezvoltarea tuturor rădăcinilor.

* nu-i udați superficial - va contribui la dezvoltarea rădăcinilor de la suprafață și la apariția lăstarilor, pe care ar fi bine să îi tăiați înainte să devină lemnoși.

* dacă vor înflori după plantare, nu îi lăsați să rodească și ar fi bine să rupeți fructele pentru ca pomul să își folosească toată energia pentru a își dezvolta structura; faceți la fel și în anul următor ca să vă asigurai că pomul se dezvoltă corect.

* puneți mulci pe pământul din jurul trunchiului; analizați periodic starea de sănătate a pomului și dacă trebuie aplicați tratamente împotriva bolilor;

* toamna ar fi bine să îndepărtați ramurile bolnave ți să puneți o plasă în jurul lor pentru a-i proteja de rozătoare, potrivit cumsa.ro.

Deși ploaia este o adevărată binecuvântare pentru grădina de legume, prea multă apă poate cauze nenumărate probleme și boli care duc la degradarea frunzelor sau a tulpinilor. Mai mult, prea multă apă poate duce la ofilirea sau chiar la uscarea plantelor. O cantitate de apă prea mare poate favoriza apariția antracnozei (pete negre sau maronii pe frunze). Făinarea este o altă boală des întâlnită și cauzată de ploaia în exces. Aceasta se poate observa destul de ușor și arată ca un praf alb. Și focul bacterian poate apărea, iar această boală este des întâlnită la pomi fructiferi precum merii sau perii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel