5 sfaturi ESENȚIALE pentru picioare sănătoase la bărbați

Dana Lascu |
Data publicării:
Picioare bărbați. Foto: Pixabay
Picioare bărbați. Foto: Pixabay

Bărbații nu sunt de obicei preocupați de aspectul sau mirosul picioarelor lor. Dar, cu, se apropie sezonul șlapilor, este important să scăpați de „gheare de urs” și să stabiliți ritualuri de îngrijire bune pentru a avea picioarele în formă.

Sunt cinci moduri ușoare în care bărbații își pot menține sănătatea și aspectul picioarelor.

1. Schimbați zilnic șosetele. Picioarele transpiră în timpul zilei, deci este important să vă schimbați șosetele o dată sau de două ori pe zi pentru a preveni transpirația excesivă. Important e ca șosetele să fie din bumbac, pentru că altfel unii bărbați fac hiperhidroză, o afecțiune în care picioarele transpiră atât de mult încât pot aluneca în pantofi. Afecțiunea poate provoca infecții ale piciorului și un miros neplăcut.

2. Spălați-vă picioarele cu apă și săpun. Bărbații trebuie să își spele zilnic picioarele cu apă și săpun pentru a controla sau preveni afecțiuni precum piciorul atletului sau infecții cu ciuperci, spune dr. Graham Bahnson, podiatru, conform piedmont.org.

„Aceasta este o afecțiune foarte frecventă, în special pentru bărbații care poartă de obicei pantofi care nu „respiră” la fel de bine ca pantofii pentru femei”, arată podiatrul.

Piciorul atletului este o erupție solzoasă, cu mâncărime și ocazional dureroasă care se răspândește de-a lungul degetelor de la picioare sau tălpilor picioarelor. Este extrem de contagioasă și trebuie consultat un dermatolog pentru tratament.

3. Uscați-vă bine picioarele. După ce vă spălați pe picioare, este important să uscați bine zonele dintre degetele de la picioare. Puteți aplica o loțiune, dar nu o puneți între degete, deoarece poate provoca deteriorarea pielii sau a țesuturilor și ulcerații.

4. Tăiați unghiile de la picioare drept. Sterilizați forfecuța pentru unghii înainte de fiecare folosire cu puțin alcool și nu încercați să tăiați dintr-o dată toată unghia. Nu lăsați colțurile, pur și simplu tăiați drept. De asemenea, este important să tăiați unghiile când sunt uscate. Unghiile umede se pot rupe sau îndoi deoarece sunt mai moi.

5. Nu răbdați, rezolvați problema. Bărbații de obicei tind să ignore o problemă benignă a piciorului, spune dr. Bahnson. Pielea uscată de pe câlcăie trebuie îndepărtată cu o piatră ponce, iar ca să nu mai faceți bătături puneți o căptușeală acomodativă în pantof.

Ciuperca unghiilor poate fi uneori tratată prin îndepărtarea unei părți a unghiei (debridare) sau cu un medicament antifungic fără prescripție medicală special pentru unghii. Dacă nu scăpați de ea așa, consultați un dermatolog! 

Și veziculele (bășicile) ar trebui lăsate în pace. Dacă s-a sparg, curățați zona cu apă și săpun, lăsați să se usuce și aplicați unguent antibiotic și un bandaj curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel