6 alimente pe care medicii nu le mănâncă niciodată

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cei mai mulți dintre noi facem tot ce putem pentru a avea o stare de sănătate bună, dar alegerea corectă a alimentelor poate fi dificilă. Uneori, cele mai proaste alimente sunt etichetate ca fiind sănătoase. Alteori, din lipsă de timp sau din comoditate, optăm pentru alimente gustoase, dar pline de calorii. 

Din fericire, există oameni dispuși să ne îndrume din punct de vedere alimentar. Doctorul Taz Bhatia, expert în sănătate și autoarea cărții „Ce mănâncă medicii”, este una dintre aceste persoane. 

Iată ce nu mănâncă medicii niciodată:

 

1. Mâncare congelată

Mesele congelate oferă ceva care este adesea valoros - comoditate. Puse câteva minute în cuptorul cu microunde și gata! Ar putea fi o opțiune ușoară, dar este una dintre cele mai rele. Produsele congelate, deși, aparent, arată sănătoase, sunt încărcate cu sodiu, care poate provoca mai multe probleme de sănătate, de la retenția de apă până la creșterea în greutate. 

2. Coca-Cola fără zahăr

Mulți oameni optează pentru băuturi răcoritoare fără zahăr, considerând că fac o alegere mai sănătoasă, dar „Coca-Cola diet” nu este deloc sănătoasă. Băuturile dietetice cu îndulcitori artificiali fac ravagii în intestin, îți afectează nivelul de insulină și apetitul, ducând la pofte nesănătoase. Elimină cu totul băuturile light și optează pentru apă sau ceai.

3. Glutamatul monosodic

Glutamatul monosodic sau MSG este un potențiator de aromă creat de om, care se regăsește în supa la plic, biscuiți, carne, dressing-ul pentru salată, mâncărurile chinezești (soia). S-a demonstrat că MSG supraexcită celulele, provocând efecte adverse precum amorțeală sau furnicături, dureri în piept, dificultăți de respirație, dureri de cap, greață și slăbiciune. Poate provoca o serie de afecțiuni, cum ar fi boala Alzheimer, Parkinson și boala Lou Gehrig (scleroza laterală amiotrofică). 

4. Cereale 

Cerealele sunt un produs popular pentru micul dejun, în special pentru copii, dar majoritatea conțin cantități mari de zahăr, dăunătoare pentru sănătate. Studiile au arătat efecte remarcabile asupra sănătății, care pot apărea după doar zece zile fără zahăr. 

5. Gogoși

Gogoșile pot fi tentante, mai ales ca gustare frugală sau mic dejun la locul de muncă. Dar o singură gogoasă poate conține sute de calorii, mult zahăr și alte ingrediente dăunătoare. Gogoșile sunt, de asemenea, o alegere proastă pentru inima ta, deoarece conțin o mulțime de grăsimi saturate și trans, iar cele mai multe gogoși nu au nici o valoare nutritivă. 

6. Brioșe

Brioșele pot părea o alternativă mai sănătoasă la dulciuri, dar o brioșă mare poate conține peste 1.000 de calorii, ca să nu mai vorbim de o mulțime de zahăr și alți aditivi. Probabil că vei fi șocat de ceea ce vei găsi dacă citești eticheta. Dacă îți plac cu adevărat brioșele, fă-ți propriile versiuni sănătoase acasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel