7 ceaiuri care te ajută să adormi mai repede. Îți relaxează mintea și favorizează un somn liniștit

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash
Foto Unsplash

Aceste ceaiuri te ajută să adormi mai repede, te calmează și favorizează un somn liniștit. 

Ceaiurile din plante conțin micronutrienți precum magneziu și potasiu, precum și o serie de ingrediente care încurajează calmul și sporesc senzația de somnolență, notează Kaley Medina, expert în somn și fondator al platformei Live Love Sleep.

1Acestea nu numai că te pot ajuta să adormi, dar te vor ajuta și să ai un somn de calitate, spre deosebire de băuturi precum coniacul sau whisky-ul care îți pot perturba somnul prin creșterea excitației neuronale odată ce alcoolul dispare”, a explicat Medina pentru mbg. 

Dr. Michael J. Breus, Ph.D., cunoscut drept The Sleep Doctor, a explicat pentru mindbodygreen că ceaiul trebuie consumat cu aproximativ 60 până la 90 de minute înainte de culcare, pentru rezultate optime.

Iată care sunt ceaiurile care te ajută să adormi mai reăede și să ai un somn de calitate. 

1. Mușețel

Printre cele mai populare ceaiuri care te ajută să adormi se numără mușețelul. Dar, potrivit expertului în somn Jacob Teitelbaum, este de preferat să evitați pliculețele de ceai și să folosiți mugurii de mușețel, adică planta uscată, care ar avea rezultate mai bune rezultate. 

"Pentru somn, componenta activă cheie a mușețelului este flavonoidul apigenină. Aceasta se leagă de receptorii GABA din creier și are un impact calmant asupra organismului - ajutând la reducerea nervilor și la promovarea odihnei.", a declarat dr. Teitelbaum 

2. Lavanda

Lavanda ar putea fi un sinonim pentru calm. În timp ce floarea purpurie este adesea folosită pentru a parfuma lenjeria patului sau cremele de aromaterapie, dr. Medina enumeră descrie planta ca fiind un leac pentru cei care se luptă cu anxietatea înainte de culcare.

"Florile și frunzele de levănțică te pot relaxa profund și te pot calma ", a declarat dr. Medina pentru mbg. Asta se întâmplă datorită componentelor active ale plantei, care stimulează sistemul GABA. 


3. Mentă 

Ceaiurile de mentă pentru somn sunt, de asemenea, o alegere populară, deși Teitelbaum spune că efectele de promovare a somnului ale acestui ingredient nu au fost bine demonstrate. Cu toate acestea, menta conține mentol, care s-a demonstrat că ajută la calmarea stomacului, precum și la deschiderea tractului respirator, așa că acest tip de ceai din plante poate fi o alegere bună înainte de culcare.

4. Valeriană

Valeriana este o plantă sălbatică înfloritoare cunoscută pentru proprietățile sale sedative. Dr. Medina o definește cu afecțiune ca fiind o "plantă leneșă" care "relaxează mușchii netezi ai uterului, colonului și căilor bronșice" și dezvăluie că este o favorită personală în ultima vreme.

"Îmi place să încep cu un nivel scăzut și apoi să ajung la o concentrație care mă face să mă simt somnoroasă. Dacă simți că mușchii tăi sunt catifelați sau grei, înseamnă că ai băut prea mult", spune dr. Medina. "Reduceți cantitatea a doua zi și senzația ar trebui să treacă destul de repede. Dacă sunteți agitat sau neliniștit, atunci nu mai folosiți valeriana și considerați-vă ca fiind unul dintre cei 10% rari care nu ar trebui să folosească această plantă." 

 

5. Floarea pasiunii 

O altă floare mov populară cunoscută pentru proprietățile sale pentru somn este floarea pasiunii și, potrivit lui Teitelbaum, este la fel de îndrăzneață în culoare pe cât este de eficientă la culcare. "S-a demonstrat în cercetări că este atât calmantă, cât și utilă pentru somn prin creșterea GABA în creier", spune el pentru mbg.

De asemenea, aceasta  poate crește hormonul fericirii, serotonina,  care induce somnul acționând ca un precursor al apariției melatoninei, cunoscut și ca hormonul somnului.


6. Urzică

Potrivit dr. Medina, frunzele, semințele și rădăcinile de urzică sunt bogate în fier de calitate, calciu, potasiu, siliciu, magneziu, magneziu, mangan, zinc și crom. Împreună, aceste minerale pot promova un sistem nervos sănătos, ușurând astfel stresul și anxietatea, care se întâmplă să fie două perturbatoare foarte frecvente ale somnului.

7. Scoarță de magnolie

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a adormi repede, încercați să beți o ceașcă de ceai de scoarță de magnolie înainte de culcare. Derivată din arborele de magnolie houpo, scoarța de magnolie conține honokiol, un compus care se leagă de receptorii GABA din creier, ceea ce, spune Breus, ajută la reducerea timpului de care ai nevoie pentru a adormi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel