7 motive pentru care să mănânci gutui

Adisa Codruț |
Data publicării:
Gutui  FOTO: pixabay
Gutui FOTO: pixabay

Gutuile sunt fructe de sezon și ar fi de preferat să profităm de aceste roade ale toamnei.

Gutuile sunt bogate în vitaminele A, B și C, fibre, precum și minerale - potasiu, cupru, seleniu, zinc, fosfor, calciu, fier și magneziu. Este sărac în grăsimi. V

Motive pentru care nu excludeți gutuile din dietă:

* slăbit - îmbunătățirea digestiei este una dintre cele mai bune modalități de a menține greutatea scăzută și de a garanta un metabolism rapid care vă va menține sistemul optim. Ca și alte fructe, gutuile sunt bogate în fibre dietetice. Veți avea mai multă energie și vă veți menține greutatea excesivă a deșeurilor, îmbunătățind sănătatea digestivă.

* alergii - gutuiul a fost de multă vreme admirat pentru capacitatea sa de a controla reacțiile alergice. Atunci când este aplicat sub formă de balsam sau gel pe piele, poate fi benefic în cazuri de dermatită atopică, precum și de alte afecțiuni similare ale pielii. Nivelurile ridicate de vitamina C prezente în gutui contribuie la controlul inflamației și la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii.

* boli gastrointestinale - fibrele prezente în gutui pot ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, diferite tipuri de cancer sau diverticulită. Catehina și epicatechina conținute în fibre se vor lega de anumite toxine cauzatoare de cancer care se găsesc în colon, protejând astfel membrana mucoasă a acelui important sistem de organe.

* monitorizează tensiunea arterială - potasiul este unul dintre cele mai importante minerale prezente în gutui, care este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale și facilitarea transferului eficient de lichide în celulele corpului. Potasiul determină relaxarea vaselor de sânge și a arterelor, reducând astfel tensiunea asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru va ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta afecțiuni cum ar fi ateroscleroza, care vă poate reduce riscul de boli coronariene, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

* proprietăți antiinflamatorii - gutuile sunt o sursă minunată de vitamina C, contribuind cu aproape 25% din cantitatea zilnică sugerată. Vitamina C ajută la creșterea imunității și ajută la tratamentul afecțiunilor inflamatorii. Posedă proprietăți anti-alergenice și poate fi utilizat și la prepararea produselor alimentare pentru persoanele alergice.

* sănătatea pielii - gutuile au o cantitate mai mare de antioxidanți și vitamine, care sunt foarte benefice pentru a vă menține pielea sănătoasă și tânără. Antioxidanții ajută la eliminarea daunelor cauzate de radicalii liberi din cauza celulelor pielii, scăzând astfel aspectul ridurilor, eliminând petele și ajutându-vă să vă apărați pielea împotriva efectelor radiațiilor UV.

* îmbunătățește sistemului imunitar - vitaminele C și E, contribuie la creșterea sistemului imunitar în numeroase moduri. De exemplu, vitamina C încurajează sistemul imunitar să crească aportul de celule albe din sânge, care sunt prima linie de apărare împotriva agenților patogeni, virușilor și bacteriilor din organism, arată healthbenefitstimes.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel