7 semne că lucrezi prea mult și că ești epuizat. Câte minute de pauză trebuie să ai după fiecare 52 de minute de muncă

Monika Baciu |
Data publicării:
7 semne ca lucrezi prea mult - FOTO: Freepik@ksandrphoto
7 semne ca lucrezi prea mult - FOTO: Freepik@ksandrphoto

Care sunt cele 7 semne că lucrezi prea mult. Cum îți atrage organismul atenția.

Cele 7 semne că lucrezi prea mult pe care organismul ți le transmite sunt din cele mai comune. Dacă simți că munca îți consumă viața, nu ești singur. Este o situație cu care se confruntă actuala societate. Numai că lucrul în exces consumă resursele organismului.

"Undeva în intervalul de 40 la 50 de ore pe săptămână este mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor", spune Randy Simon, Ph.D., un psiholog clinician licențiat cu sediul în Montclair și Summit-ul, New Jersey.

Dar simpla numărare a orelor de lucru poate fi înșelătoare. Alți factori care pot duce la epuizare includ durata navetei, responsabilitățile exterioare, mediul de lucru, sentimentele de apreciere și satisfacția la locul de muncă.

Specialiștii arată că atunci când lucrul acaparează tot timpul liber devine periculos.

"Ai grijă de momentul în care nu te poți bucura de timpul liber de la serviciu. Dacă munca este atotcuprinzătoare, nu este sănătoasă", spune Simon.

Care sunt semnele pe care le transmite organismul atunci când lucrăm prea mult, arată Healthline.

Vezi și: Planta care ameliorează durerile de oase. Ce alte beneficii mai are

Apelezi la alcool pentru relaxare

A lucra mai mult de 40 de ore pe săptămână vă poate face mai probabil să beți cantități "riscante" de alcool. Acesta este un minim de 14 băuturi pentru femei și 21 de băuturi pentru bărbați pe săptămână.

Consumul excesiv de alcool poate crește, de asemenea, riscul de afecțiuni care vă pun viața în pericol.

Încercați acest lucru: Utilizați naveta pentru a vă odihni

"Această perioadă de nefuncționare este importantă pentru că este timpul să ne reenergizăm. Ar trebui să o folosești ca pe o tranziție între muncă și casă", spune Simon.

Încercați să evitați ecranele în drum spre casă dacă lucrați cu computerele în timpul lucrului de zi. În schimb, ascultați lista muzica preferată, o lectură sau orice altceva.

Vezi și: Pacientul ars, cel mai complex și costisitor. Ioan Lascăr: Imprimanta 3D ne permite să sperăm obținerea unei cantități de tegument într-un timp util. E o procedură contracronometru

Productivitatea ta stagnează

Dacă v-ați mărit orele de lucru fără rezultate semnificative, acestea vă scad probabil productivitatea. O lucrare de cercetare de la Stanford a constatat că oamenii care au lucrat 70 de ore pe săptămână nu au avut rezultate mai bune, în comparație cu colegii lor care au lucrat 56 de ore pe săptămâni

Încercați acest lucru: Faceți o listă de lucruri de făcut

Pentru a evita să fiți copleșiți, evitați să abordați totul dintr-o dată. Multitasking-ul s-ar putea să te facă să faci mai puțin. În schimb, Simon sugerează să-ți perfecționezi primele trei priorități în fiecare zi. Utilizarea metodei Getting Things Done (GTD), care se concentrează pe gestionarea timpului și organizare, vă poate ajuta să fiți eficienți și productivi.

Vezi și: Boala tăcută care poate să ucidă. Medic: Sunt cu potențial letal. Chiar dacă nu generează absolut niciun simptom, complicațiile pot fi redutabile

Nu dormi suficient și te simți obosit pe parcursul zilei

"Dacă te încarci prin ziua de lucru pentru perioade lungi de timp, este foarte greu să-ți liniștești mintea la culcare", spune Simon. Dar somnul sărac nu te face doar morocănos. Scade productivitatea, crescând în același timp riscul pentru afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Încercați acest lucru: Faceți o pauză

The Atlantic relatează că echilibrul perfect între muncă și pauză este de 52 de minute consecutive de muncă și 17 minute pentru pauză. Deci, ia pauze de 17 minute pe tot parcursul zilei pentru a merge afară, vorbește cu un prieten. Acest lucru ar putea ajuta să depășești perioadele de somnolență din timpul zilei.

Vezi și: Virusurile gripale, semn de întoarcere la normalitate. Adrian Marinescu: Oamenii nu mai au protecția pe care au avut-o în anii anteriori, vor fi mai expuși

Te simți trist

Ești pe principiul că vei "trăi în weekend" (dacă nu lucrezi și în weekend). Însă, a lucra prea mult poate fi o problemă pentru sănătatea mintală. Un studiu a constatat că persoanele care au lucrat 11 ore pe zi au fost mai predispuși să se lupte cu depresia decât cei care au lucrat șapte până la opt ore.

Încercați acest lucru: meditați

"Te ajută să fii prezent, astfel încât mintea ta să nu fugă în 100 de direcții. E ca și cum ai apăsa un buton de resetare", spune Simon. Ea recomandă să încercați un atelier de meditație sau să vedeți un terapeut.

Vezi și: Animalele, efecte asupra sănătății. Ameliorează simptomele unor boli

Inima, afectată de faptul că lucrezi prea mult

S-ar putea să nu-l observați cu adevărat, dar stresul de la locul de muncă poate elibera hormonul cortizol, care este nu face bine inimii tale.  Acest lucru, la rândul său, poate crește riscul de accident vascular cerebral, boală coronariană, diabet zaharat de tip 2, și chiar cancer.

Spatele și gâtul sunt dureroase

Repetiția nu este întotdeauna un lucru bun. Un studiu din revista Medicina Muncii si Mediului a constatat că cu cat oamenii au lucrat mai multe ore, cu atat riscul de dureri de spate este mai mare.

"Pentru femei, durerea tinde să apară în gât, în timp ce pentru bărbați este în partea inferioară a spatelui. Este un semn comun al stresului cauzat de tensiunea musculară", spune Simon.

Vezi și: Tehnologia, impact în chirurgie. Ioan Lascăr: Microchirurgia rămâne proba de aur. Injectăm o doză de optimism atunci când vorbim de îmbunătățirea calității rezultatelor

Încercați acest lucru: Apelați la serviciile unui terapeut

Dacă te lupți cu adevărat cu stresul, terapia te poate ajuta.

"Nu este normal să ai dureri de spate sau probleme cu somnul. Să vorbești cu cineva despre situația ta individuală te poate ajuta să te bucuri mai mult de viață", spune Simon.

Relațiile tale sunt afectate

Chiar dacă ai timp pentru relații, stresul, oboseala și depresia cu care te confrunți din cauza muncii pot avea un impact și asupra lor.

Încercați acest lucru: Prioritizați lucrurile distractive în programul dvs.

Munca poate rămâne cu tine după ore, mai ales dacă ești liber profesionist. Pentru a decomprima, includeți activități non-profesionale pe lista de activități, cum ar fi exerciții fizice, ascultarea muzicii sau timp cu prietenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel