8 alimente care te îmbătrânesc mai repede
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, iar tot ceea ce mâncăm îl afectează. Iată ce alimente și băuturi pot adăuga ani corpului nostru, afectându-l din...
Sunt alimente care ne îmbătrânesc mai repede. Iată cele mai importante dintre ele:
1) Mâncărurile picante: Unora le plac, de alimentele picante fac ca vasele de sânge să se umfle și chiar să se rupă, ceea ce duce la apariția unor urme mov pe față. Dacă aveți rozacee - frecventă la femei după menopauză - condimentele pot declanșa o erupție. De asemenea, ele cresc temperatura corpului, așa că transpirați ca să vă răcoriți, iar când transpirația se amestecă cu bacteriile de pe piele, aceasta poate provoca erupții și pete.
2) Sucuri și băuturi energizante: Cu cât consumi mai multe sucuri acidulate îndulcite și băuturi energizante, cu atât celulele din țesuturi îmbătrânesc mai repede. Au mai multe calorii și zahăr adăugat - între 7 și 10 lingurițe în 340 d grame - decât orice altă băutură. În combinație cu bacteriile din gură, acel zahăr formează, de asemenea, acid, care fectează smalțul dinților și duce la apariția cariilor. Favorizează creșterea în greutate și un risc mai mare de accident vascular cerebral și demență.
3) Alcoolul: Deshidratează! Acest lucru are un impact mare asupra pielii, care are un conținut de circa 63% apă. Chiar dacă bei un pahar mare de apă înainte de culcare, acesta va hidrata toate celelalte organe înaintea pielii. Atunci când nu ai suficientă apă, pielea arată și se simte uscată și apar ridurile.
4) Carnea procesată: slănina, cârnații, șuncă și salamurile sunt afumate, întărite sau sărate, astfel încât vor rezista mai mult, fără a se strica. Asta e ceea ce le face delicioase, dar și periculoase. Conservanții cu sodiu și cei chimici provoacă inflamații care afectează corpul în interior și în exterior. Puțin inflamație este bună: vă ajută celulele să se vindece. Prea multă, însă, poate provoca boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.
5) Alimentele prăjite: Diferența dintre aluat și o gogoașă o dă prăjitul în ulei fierbinte, care promovează apariția radicalilor liberi sau a moleculor instabile care le afectează pe cele din celulele organismului și adaugă ani pielii. Puteți găsi, de asemenea, radicali liberi în alte alimente prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți și orice alt produs fast-food.
6) Produse de patiserie: Doar pentru că nu sunt prăjite, nu înseamnă că sunt mai bune. Produsele coapte, cum ar fi prăjiturile și pateurile, au un conținut ridicat de grăsime care blochează arterele. De asemenea, abundă în zahăr, ceea ce poate provoca, printre altele, diabet, hipertensiune arterială și carii dentare. În plus, inflamația crește riscul de artrită, depresie, Alzheimer și unele tipuri de cancer.
7) Sirop de porumb cu multa fructoză: îndulcește ssucurile acidulate și băuturile cu fructe. Printre multe alte dezavantaje, acesta interferează cu capacitatea corpului de a folosi cuprul, cel care vă ajută să produceți colagenul și elastina care vă menține sănătatea pielii. De asemenea, siropul este plin de calorii și vă pune în pericol de diabet și boli de inimă.
8) Cofeina: este un diuretic. Stimulează creierul, dar și nevoia de a urina, ceea ce poate provoca deshidratare. Când nu ai suficientă apă, pielea nu mai elimină toxinele, ceea ce o face mai predispusă la uscăciune, psoriazis și riduri.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Planta care scade glicemia și ajută digestia
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
