8 alimente care te îmbătrânesc mai repede

Dana Lascu / 18 aug 2020 / 12:26
Îmbătrânirea poate fi încetinită
Îmbătrânirea poate fi încetinită

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, iar tot ceea ce mâncăm îl afectează. Iată ce alimente și băuturi pot adăuga ani corpului nostru, afectându-l din interior: 

Sunt alimente care ne îmbătrânesc mai repede. Iată cele mai importante dintre ele: 

1) Mâncărurile picante: Unora le plac, de alimentele picante fac ca vasele de sânge să se umfle și chiar să se rupă, ceea ce duce la apariția unor urme mov pe față. Dacă aveți rozacee - frecventă la femei după menopauză - condimentele pot declanșa o erupție. De asemenea, ele cresc temperatura corpului, așa că transpirați ca să vă răcoriți, iar când transpirația se amestecă cu bacteriile de pe piele, aceasta poate provoca erupții și pete.

2) Sucuri și băuturi energizante: Cu cât consumi mai multe sucuri acidulate îndulcite și băuturi energizante, cu atât celulele din țesuturi îmbătrânesc mai repede. Au mai multe calorii și zahăr adăugat - între 7 și 10 lingurițe în 340 d grame - decât orice altă băutură. În combinație cu bacteriile din gură, acel zahăr formează, de asemenea, acid, care fectează smalțul dinților și duce la apariția cariilor. Favorizează creșterea în greutate și un risc mai mare de accident vascular cerebral și demență.

3) Alcoolul: Deshidratează! Acest lucru are un impact mare asupra pielii, care are un conținut de circa 63% apă. Chiar dacă bei un pahar mare de apă înainte de culcare, acesta va hidrata toate celelalte organe înaintea pielii. Atunci când nu ai suficientă apă, pielea arată și se simte uscată și apar ridurile.

4) Carnea procesată: slănina, cârnații, șuncă și salamurile sunt afumate, întărite sau sărate, astfel încât vor rezista mai mult, fără a se strica. Asta e ceea ce le face delicioase, dar și periculoase. Conservanții cu sodiu și cei chimici provoacă inflamații care afectează corpul în interior și în exterior. Puțin inflamație este bună: vă ajută celulele să se vindece. Prea multă, însă, poate provoca boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.

5) Alimentele prăjite: Diferența dintre aluat și o gogoașă o dă prăjitul în ulei fierbinte, care promovează apariția radicalilor liberi sau a moleculor instabile care le afectează pe cele din celulele organismului și adaugă ani pielii. Puteți găsi, de asemenea, radicali liberi în alte alimente prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți și orice alt produs fast-food. 

6) Produse de patiserie: Doar pentru că nu sunt prăjite, nu înseamnă că sunt mai bune. Produsele coapte, cum ar fi prăjiturile și pateurile, au un conținut ridicat de grăsime care blochează arterele. De asemenea, abundă în zahăr, ceea ce poate provoca, printre altele, diabet, hipertensiune arterială și carii dentare. În plus, inflamația crește riscul de artrită, depresie, Alzheimer și unele tipuri de cancer.

7) Sirop de porumb cu multa fructoză: îndulcește ssucurile acidulate și băuturile cu fructe. Printre multe alte dezavantaje, acesta interferează cu capacitatea corpului de a folosi cuprul, cel care vă ajută să produceți colagenul și elastina care vă menține sănătatea pielii. De asemenea, siropul este plin de calorii și vă pune în pericol de diabet și boli de inimă.

8) Cofeina: este un diuretic. Stimulează creierul, dar și nevoia de a urina, ceea ce poate provoca deshidratare. Când nu ai suficientă apă, pielea nu mai elimină toxinele, ceea ce o face mai predispusă la uscăciune, psoriazis și riduri.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy