8 alimente pe care să le consumi pe caniculă. Te hrănesc și te răcoresc

Dana Lascu |
Data publicării:
Alimente de consumat de caniculă. Foto: Chris Tombrella / Pexels
Alimente de consumat de caniculă. Foto: Chris Tombrella / Pexels

Există câteva alimente pe care le puteți consuma pentru a vă menține răcorit și hidratat pe caniculă. Conțin multă apă, sunt hrănitoare și răcoritoare.

Iată lista cu 8 cele mai bune alimente de consumat pe caniculă: 

1. Roșii

Roșiile au un conținut ridicat de licopen, un antioxidant, cunoscut ca un puternic agent de prevenire a cancerului. Roșiile roșii sunt 94% apă, în timp ce soiul verde este de aproximativ 93% H20. Delicios într-o salată sau perfect într-un sandviș, este ușor să introduceți acest fruct în mesele dvs. zilnice.

2. Verdețuri

Verdețurile de un verde întunecat sunt compuse din 80 - 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Aceasta înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, oferind o senzație de răcire în corp.

3. Pepene

Pepenele rece stinge chiar și cea mai puternică sete și este răcoritor. Pepenele galben sau cel verde au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95%).

4. Castraveți

Castraveții sunt o legumă excelentă pentru zilele fierbinți de vară, deoarece conțin multă apă (95% apă). Trebuie mâncați cruzi, pentru că odată ce le gătiți, pierd din apa și calitățile răcoritoare.

5. Țelina

Tulpinile de țelină conțin fibre, vitamine și o cantitate de 93% de apă. În plus, o ceașcă de țelină mărunțită (tulpinile) are doar 16 calorii!

6. Broccoli

Broccoli are un conținut ridicat de fibre care ajută digestia, menține glicemia scăzută și previne constipația. Această legumă cruciferă pare densă, dar este de fapt 91% apă.

7. Fructele de pădure

Căpșunile, murele, afinele, zmeura și merișoarele sunt toate fructe foarte alcaline. Acestea generează o energie rece în organism, conform medicinei tradiționale chineze.

8. Lapte de cocos și apă de cocos

Laptele de cocos și apa de cocos conțin substanțe nutritive importante care ajută la hidratare, ceea ce înseamnă că ambele sunt nu numai delicioase, ci și aduc beneficii pentru sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel