Acid hialuronic cu moleculă MARE sau cu moleculă MICĂ. Mare atenție înainte să-ți mai cumperi o cremă cu acid hialuronic

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Acid hialuronic - Foto: Freepick @juliacherk @lookstudio
Acid hialuronic - Foto: Freepick @juliacherk @lookstudio

La ce să fii atentă când cumperi o cremă cu acid hialuronic. Dacă nu știi asta, nu o să aibă efecte pe piele.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a vorbit despre îngrijirea pielii în sezonul rece și despre acidul hialuronic. Aceasta ne-a explicat la ce să fim atenți când ne cumpărăm o cremă pe bază de acid hialuronic.

Acidul hialuronic joacă un rol major în obținerea unei pieli mai ferme și mai netede. Deoarece organismul nostru produce singur acest activ, acidul hialuronic de origine vegetală are foarte puține contraindicații și este compatibil în mod optim cu pielea noastră. În plus, acidul hialuronic poate lega cantități mari de apă, de până la 6.000 de ori propria greutate. Hidratarea este importantă pentru o piele sănătoasă, cu o senzație de confort și o strălucire naturală.

Acidul hialuronic se adresează nevoilor de îngrijire a pielii legate în principal de anti-îmbătrânire:

- reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor

- îmbunătățirea hidratării

- consolidarea țesuturilor conjunctive

- elasticitate / suplețe

- strălucire.

Acesta este motivul pentru care trebuie să acordați atenție tipului de acid hialuronic utilizat

"Odată cu venirea frigului, cu siguranță pielea va suferi și va avea nevoie de creme cât mai onctuoase care s-o protejeze, de active care să-i mențină elasticitatea, de active care să-i stimuleze repararea, în funcție de tipul de ten, de uleiuri dedicate pielii noastre și, evident, de ingrediente active care chiar să facă lucruri pentru tenul nostru. Aici mă refer la peptide, pentru persoanele care doresc o profilaxie anti-rid, mă refer la ingrediente naturale, care să dea elasticitate, tonus și în același timp să respecte fragilitatea tenului, mă refer la antioxidanți care fie că sunt naturali sau sintetici, cu siguranță sunt extrem de buni în cazul în care sunt dozați așa cum trebuie.

Cam acestea sunt ingredientele pe care le recomand să începem să le introducem în rutina noastră.

Și evident, acid hialuronic, care ar fi ideal să aibă o moleculă cât mai mică, pentru că este mai penetrant și atunci tenul va fi mai hidratat", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Cărbunele activ, minunea pentru TEN. Cum se aplică. Marinescu: Le recomand tuturor doamnelor care vor să se simtă fabulos în pielea lor

Diferența dintre acidul hialuronic cu masă moleculară mare și acidul hialuronic cu masă moleculară mică

 

În ziua de azi tot auzim de acidul hialuronic și căutăm din ce în ce mai des creme pe bază de acid hialuronic. Ei bine, trebuie să fim foarte atenți atunci când ne achiziționăm una și să ne uităm la masa moleculară a acidului hialuronic. Potrivit Ioanei Marinescu, este important ca acidul hialuronic că aibă masa moleculară cât mai mică pentru a avea rezultatele dorite pentru piele.

Ei bine, acidul hialuronic cu masă moleculară mare nu pătrund în profunzime, ci doar superficial, la suprafață. 

Acidul hialuronic cu masa moleculară mare este format din molecule mai mari care nu pot pătrunde în piele. Acestea formează o peliculă care leagă umiditatea la suprafața pielii, unde au efecte de condiționare și antiinflamatoare. În plus, lasă pielea să pară mai suplă și mai suplă și pot avea o ușoară îmbunătățire vizuală a aspectului liniilor fine și al ridurilor.

Acidul hialuronic cu moleculă mică umple depozitele de hidratare ale pielii. Moleculele mici ale acidului hialuronic cu moleculă mică pot fi reținute în țesutul conjunctiv al pielii și contracarează ridurile pe termen lung, deoarece acestea fixează umiditatea și, prin urmare, umflă în mod natural pielea din interior. Imediat după aplicare , pielea se simte hidratată și confortabil de proaspătă.

"Ei practic fac o ușoară emoliere, o ușoară hidratare de suprafață. Diferența dintre acidul hialuronic cu masă moleculară mare, vulgară, de preț, față de acidul hialuronic cu masă moleculară foarte mică și foarte delicată este de 10 ori.

Este elegant sau este binevenit pentru ten să folosim un acid hialuronic cât mai studiat, cât mai comprimat ca moleculă, pentru că cu cât molecula are un diametru mai mic, cu atât el o să aibă calitate să penetreze epiderma și de a se duce acolo unde trebuie, nu de a hidrata doar pe suprafața pielii, pentru că aia e o hidratare de moment. Noi avem nevoie de o hidratare de termen mediu și lung. Atunci o să o facem atât intern, cât și extern prin creme, seruri, loțiuni, care să aibă totuși lipozomi.

Lipozomii sunt niște mici vehicule care ne ajută ca ingredientele active pe care dorim să le dăm tenului chiar să pătrundă acolo unde trebuie sau să fie hialuronic o moleculă foarte mică, foarte penetrantă, care să se ducă în zona ridurilor, să pătrundă, să creeze o formă de apărare, o formă foarte hidrofilă în derm și atunci toate moleculele de apă o să și rămână acolo în momentul în care ne hidratăm, nu doar o să se elimine", ne-a explicat Ioana Marinescu.

Cu toate acestea, Ioana Marinescu a ținut să menționeze că "asta nu înseamnă că un acid hialuronic cu moleculă mare nu e un acid hialuronic benefic pentru piele. Nicio discuție. Doar că este de preferat ca în momentul în care ne căutăm un produs, să alegem un hialuronic cu o moleculă mai mică". 

Vezi și: Acidul ferulic, ingredientul anti-îmbătrânire pe care trebuie să-l folosești. Te vei îndrăgosti de el. Marinescu: Sunt un fan declarat

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel