Adda, mărturisire dureroasă despre lupta cu boala Lyme: E o tortură. Nu doresc nimănui așa ceva. Îl rog pe Dumnezeu să îmi dea putere. Doar El ştie ce şi cum va fi

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
adda - FOTO: Instagram@addabaladda
adda - FOTO: Instagram@addabaladda

Adda, îndrăgita artistă, a făcut mărturisiri dureroase despre lupa cu boala Lyme. Artista a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu această maladie.

Adda a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani, cu boala Lyme. Au fost ani de luptă, de chin, iar acum Adda a anunțat că, în sfârșit, a reușit să învingă boala. 

”Postez şi plâng ca un copil. (...) Am vorbit cu medicul meu şi mi-a spus că OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME!”, a fost primul mesaj transmis de Adda. 

Mii de pastile

Apoi, Adda a mărturisit calvarul prin care a trecut în toți acești ani. 

”Am făcut un calcul, că eu sunt psihopată uneori. “Uneori”. Nu ştiu cât de exact este dar, în primele 5 luni de tratament am luat în total 4650 de pastile. 31 pe zi mai exact. Aici intră şi cele de protecţie hepatică, stomac etc bla bla. Că m-am căptuşit bine ca să reziste organismul. Efectiv, spre final abia le înghiţeam. Nu mai intrau. Apoi un an jumătate de injecţii, Moldamin.

Vezi și: Băutura alcoolică ce previne AVC-ul. Vlad Ciurea: Creierului îi place. Desface vasele cerebrale

Pentru cei care nu aţi făcut.. cum să vă explic. E ca şi cum, printr-un ac lung şi mare se injectează masca de păr. Cam atât de gros e. Iar durerea e ca şi cum ai avea o măsea dureroasă de minte în bucă.  E ceva absolut ireal. Mergi la priveghiul proprii tale buci în fiecare săptămână.

În lunile astea am mai înghiţit, la nevoie, una alta. Mai ales dinalea de moşi şi babe, pentru artrită sau simptome neurologice. Zic moşi şi babe pentru că se face reclamă la TV la acele pastile, dar în reclamă apar unii de 70+.

Şi chiar ajuta, pe cuvântu’ meu de cercetaş. Mai ales când mă trezeam noaptea şi îl rugăm pe Cătă să mă învelească pentru că nu îmi mai puteam mişca mâinile deloc. Uneori mai fac asta, dar noroc că trece senzaţia repede. I-am dat şi cu vin alb uneori.

Pentru că treceam de la agonie la extaz şi voiam să-mi amorţesc durerea şi frică şi nerăbdarea şi neliniştea. Şi începeam să dansez singură prin casă. Mă bucur pentru fiecare om cu Lyme care are rezultate şi mă întristez de fiecare dată când aud veşti proaste. Şi încă îl rog pe Dumnezeu să îmi dea putere. Pentru că doar EL ştie ce şi cum va fi.

Vezi și: Afecțiunea agravată de sezonul rece. Pune viața în pericol dacă se extinde la rinichi

Dar oricum va fi îmi doresc să mă ajute. Să ştiu ce să fac cu binele, dacă binele va veni. Dar să ştiu să duc şi greul, dacă e nevoie. Şi îmi dau seama că anii ăştia m-au traumatizat. Dar mi-au şi deschis ochii. Acum pot să spun că VĂD! Din Octombrie 2020 nu ştiu cum e viaţa fără medicamente. Cumva, stau în gardă, cu armele pregătite să lupt cu duşmanul invizibil.  

Pentru că m-am obişnuit să fac asta zi de zi. Nu doresc nimănui aşa ceva. Lyme-ul este tortură. Sunt curioasă cum voi reacţiona dacă rezultatele vor fi în favoarea mea. Adică gândesc pozitiv că o să fiu negativă! 

Sunt curioasă cum e fără bolovanul în spate şi grijă pe umeri. Fără frică. Sunt curioasă cum e viaţa fără Lyme. Şi în acelaşi timp mă întreb, dacă cumva voi mai ştii cum mai e viaţa fără Lyme. Sunt profund recunoscătoare vieţii că mi s-a arătat în toate formele. Nu a fost lina deloc. A fost cu atâtea lecţii care , cu singuranta, nu sunt pentru lumea asta.

Vezi și: Medicamentul pe care nu trebuie să îl iei când ești răcit. Codruț Sarafoleanu: Găsesc ceva, pe la vecini, rămas în casă

Deşi am început să le aplic aici. Pentru că cel mai bun lucru care a putut să mi se întâmple a fost să înţeleg că sunt aici ca să trăiesc pentru sufletul meu. Şi dacă pot să fac bine, să fac. Şi dacă pot să iubesc, să iubesc din toată inima. Şi dacă pot să iert, să iert. Viaţa e un dar. Credeţi-mă pe cuvânt. Nu o luaţi în glumă! Nu o sfidaţi. Nu o trădaţi.

Nu vă trădaţi sufletul. Păstraţi-l curat. Cât de mult puteţi. În Februarie mă voi testa şi sper să fiu negativă. Şi sper să nu revină simptomele. Momentan, am rămas cu mici dureri şi amorţeli şi dacă sunt foarte obosită sau stresată, cu mici simptome neurologice.

Dar e totul sub control. Şi mă rog, aşa să rămână. Pup-mi-aş fălcile, sincer, că nu credeam că-s în stare să duc la final tratamentul. Să reînceapă un alt capitol din VIAŢĂ!”, a mai mărturisit Adda. 

Vezi și: Tratamentul inedit pentru păr. De ce ar trebui să folosești Cola pentru a te spăla pe cap. Poți uita de părul lipsit de strălucire și răvășit

Boala Lyme, cum se manifestă

Boala Lyme este o boală infecțioasă cauzată de bacteriile Borrelia burgdorferi și transmisă prin mușcătura de căpușe infectate. Această boală poate afecta diferite părți ale corpului și poate avea o varietate de simptome, care pot varia în severitate. Simptomele bolii Lyme pot fi împărțite în trei etape principale: primară, secundară și cronică.

Etapa primară:

O erupție cutanată caracteristică este un simptom frecvent în prima etapă, dar nu apare la toți pacienții. Această erupție se numește eritem migrans și apare în locul mușcăturii de căpușă infectată.

Poate fi în formă de cerc roșu sau pete, cu o centură mai clară în jurul marginilor.Alte simptome primare pot include febră, oboseală, dureri de cap, dureri musculare și articulare, și umflarea ganglionilor limfatici.

Etapa secundară:

Dacă boala nu este tratată în etapa primară, bacteriile pot răspândi în întregul corp, și simptomele pot deveni mai severe. Simptomele secundare pot include erupții cutanate adiționale, probleme de inimă (cum ar fi bătăile neregulate ale inimii sau tulburări cardiace), tulburări neurologice (cum ar fi paralizia facială sau neuropatia), dureri de cap severe, probleme cognitive și dificultăți de concentrare.

Etapa cronică:

Dacă boala Lyme nu este tratată adecvat, aceasta poate progresa la o etapă cronică și provoca simptome persistente care pot afecta sistemul nervos central, articulațiile și alte organe. Simptomele cronică pot include dureri articulare severe (artrită Lyme), probleme cognitive persistente (cum ar fi confuzia și dificultățile de memorie), oboseală cronică și alte simptome variate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel