Adevărul despre cânepa din mâncare. Ce se întâmplă dacă mănânci turte moldovenești cu cânepă sau ciocolată cu cannabis. Sigur n-ai știut asta până acum

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Adevarul despre canepa - Foto: Freepick @fukume @poringdown
Adevarul despre canepa - Foto: Freepick @fukume @poringdown

Directorul INML ne-a vorbit despre prăjiturile și turtele moldovenești cu cânepă. Diferența dintre cannabisul fumat și cel mâncat. În cât timp își face efectul fiecare

Cannabis sativa L., denumită în mod obișnuit cânepă (semințe de canabis) sau canabis, este o plantă erbacee anemofilă din familia Cannabaceae. Cannabis este un cuvânt general care se referă la toate plantele care aparțin genului Cannabis. Majoritatea cercetătorilor sunt de părere că această plantă este originară din Asia și a fost transportată în Europa ca plantă domesticită și cultivată în timpul Epocii Bronzulu, după cum s-a observat în urma analizelor moleculare, a studiilor poligenetice și a extracției de ADN din probe moderne și arheobotanice.

Adrian Daminescu, diagnostic teribil: Am cancer! Să nu credeți în boală, în nenorociri. Boala te învinge dacă crezi în ea

Cazul BRomania. Diferența între a fi sub influența substanțelor interzise și a le avea prezente în sânge. Curcă, 3 situații de ȘTIUT: E important să faci și analize de sânge, și de urină

Varicela hemoragică: cauze, simptome, tratament. Dorobăț: Este o formă gravă. Capacitate scăzută de apărare a organismului

Canabisul conține peste 100 de compuși chimici activi cunoscuți sub denumirea de "canabinoizi". Planta conține un număr foarte mare de canabinoizi, dintre care cel mai psihoactiv este delta-9-tetrahidrocannabinolul (THC).

THC are, de asemenea, calități de stimulent al apetitului, antiinflamatoare, analgezice și antiemetice, ceea ce îl face un medicament foarte promițător pentru aplicații medicale. Canabisul este utilizat pentru utilizări textile și alimentare, deoarece are un conținut ridicat de canabidiol (CBD) sau substanțe chimice similare și este practic lipsit de delta-9-THC.

În plantele de tip drog, cei mai abundenți canabinoizi sunt acidul delta-9-tetrahidrocannabinolic (THCA) și THC, în timp ce se știe că plantele de tip fibră conțin în principal acizi canabinoici, cum ar fi acidul canabigerolic (CBGA) și acidul canabidiolic (CBDA), urmați de formele lor decarboxilate, și anume canabigerolul (CBG) și ancanabidiolul (CBD).

"Există două forme de administrare dacă vorbim de canabis. Una mai frecventă, care este fumată, deci prin fum, prin țigară, pe cale respiratorie și cealaltă pe cale digestivă.

Asta pe cale digestivă este mai rar întâlnită la noi, pentru că ar presupune forma de administrare sub forma unor prăjituri sau în mâncare", ne-a spus George Cristian Curcă, directorul INML.

Versiunile sintetice ale THC, cum ar fi dronabinolul și nabilona, sunt utilizate pentru a ameliora greața și pentru a îmbunătăți pofta de mâncare, pe lângă efectele lor recreaționale. CBD, o componentă nepsihoactivă, ar putea fi capabilă să compenseze aceste efecte. Mai mult, Food and Drug Administration a aprobat recent o soluție orală de CBD pentru tratamentul a două tipuri de epilepsie rare și grave, ca "medicament orfan". Este frecvent recomandat pentru utilizarea în cazul durerii cronice și al inflamațiilor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Într-o zonă din Moldova, românii care păstrează o tradiţie veche prepară "Scutecele Domnului", o turtă specifică Crăciunului, cu semințe de cânepă, însă familia care păstrează tradiția dă asigurări că prăjitura nu ne oferă nicio reacţie... neaşteptată, halucinogenă, ci doar poftă pentru încă o felie. Puţini sunt cei care mai pregătesc aceast desert, pentru că seminţele se găsesc cu tot mai mare dificultate.

Întrebat dacă iese testul pozitiv la substanțele psihoactive dacă mâncânci aceste turte, prof. univ. dr. George Cristian Curcă a explicat că: "cred că nu, pentru că există și forme inactive în cânepă și forme active. Există și ciocolată cu cânepă, canabis, dar sunt forme inactive, adică dacă se face o testare a acestor alimente sunt inactive".

Diferența dintre cannabisul fumat și cel mâncat. În cât timp își face efectul fiecare

VEZI ȘI: Medic, mesaj DUR pentru bărbați și societate: Devenim tot mai slabi, sensibili, vulnerabili, fragili. E penibil! Pe bunica n-am auzit-o niciodată să se plângă de ceva

"Numai că există o creștere interzisă, o cultivare interzisă de plantă care nu se referă la formele inactive de cânepă și care dacă aceea este introdusă în mâncare sau în prăjituri sau alte alimente acelea pot să fie pozitive.

Forma alimentară ajunge la simptomatologie și la efecte psihoactive într-o durată aproape de 3 ori mai lungă ca și timp, adică 4 - 6 ore. Forma psihoactivă durează 4 - 6 ore și se instalează mai lent față de forma pe cale respiratorie.

Dacă vorbim e o țigară cu canabis, depinde și cât de amplu e fumul de țigară, este de la secunde la 10 minute. În maximum 10 minute, substanța este activă în corp pe forma respiratorie, în timp ce pe cale digestivă 4 - 6 ore.

Efectul în corp, fie că este pe cale respiratorie, fie că e pe cale digestivă, dacă vorbim de canabil, durează cam la fel. Dacă nu este decât o unică administrare sau o unică doza, adică o țigară, nu un fum, efectele durează 3 zile", a explicat directorul INML, în exclusivitate pentru DC Medical.

VEZI ȘI: Lista bolilor care interzic șofatul și te pot lăsa fără permis de conducere. Mulți șoferi le au deja: Se interzice temporar sau permanent

Ce simți când consumi cannabis (marijuana) și în cât timp trec efectele din organism - VEZI AICI

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel