Afinele: beneficii neașteptate pentru sănătate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Afinele  FOTO: pexels.com
Afinele FOTO: pexels.com

Afinele au beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Iată motivul pentur care ar trebui incluse în dietă.

Fructele sunt o parte esențială a dietei noastre, deoarece oferă organismului nostru o varietate de nutrienți. De aceea este important să adăugăm sucuri de fructe proaspete și fructe de sezon în dieta noastră pentru a ne menține sănătatea. Există o mare varietate de fructe de pădure disponibile pe piață și aproape toate sunt pline de nutrienți și antioxidanți și sunt cunoscute a fi bune pentru sănătatea noastră, dar există un anumit fruct despre care se știe că face minuni pentru sănătatea noastră. Afinele sunt ușor de mâncat și sunt unul dintre cele mai delicioase fructe. Dar, pe lângă asta, are și numeroase beneficii pentru sănătate și bogat în nutrienți și în antioxidanți.

Acest fruct are un număr scăzut de calorii și este bogat în vitamina C, vitamina K și mangan, care este esențial pentru organismul și sănătatea noastră. De asemenea, conține flavonoide care sunt benefice pentru sănătatea noastră generală.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale afinelor:

1. Afinele sunt bogate în antioxidanți care pot scădea sau mai degrabă dizolva colesterolul rău și îl țin sub control. De asemenea, previne ca radicalii liberi să  afecteze celulele sănătoase și protejează sănătatea inimii și reduce riscul de boli de inimă.

2. Afinele sunt bogate în compuși care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, poate reduce alte riscuri pentru sănătate legate de tensiunea arterială.

3. Afinele sunt cunoscute că îmbunătățesc funcția creierului și pot întârzia declinul funcției creierului. Încetinește îmbătrânirea creierului și îmbunătățește funcția cognitivă, precum și inteligența. De asemenea, îmbunătățește memoria.

4. Afinele conțin compuși care pot ajuta organismul să gestioneze nivelul zahărului din sânge. Îmbunătățește sensibilitatea la insulină, precum și metabolismul glucozei și face minuni pentru persoanele care au diabet. De asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta diabet pentru cei care nu au o problemă de zahăr din sânge.

5. Sunt bogate în vitamina C, precum și în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor noastre. Afinele ne pot ajuta să ne menținem și să ne întărim oasele și mușchii. De asemenea, ne poate ajuta mușchii să se recupereze după durere.

6. Afinele conțin vitamine, minerale și alți compuși care vă pot îmbunătăți sănătatea intestinală. De asemenea, vă ajută sistemul digestiv prin stimularea enzimelor digestive care accelerează procesul de digestie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel