Alcoolul, declanșator al migrenei. Care e băutura cea mai „periculoasă”

Consumul de alcool
Consumul de alcool

Alcoolul pare a fi cel mai frecvent declanșator al migrenelor la pacienții care suferă de această afecțiune. Vinul roșu a fost raportat cel mai frecvent.

Într-un studiu al Jurnalului European de Neurologie efectuat pe 2.197 de pacienți care se confruntă cu migrene s-a constatat că băuturile alcoolice au fost raportate ca declanșator la 35,6 la sută dintre participanți.

În plus, peste 25% dintre pacienții cu migrenă care au încetat să consume alcool au făcut acest lucru din cauza efectelor declanșatoare presupuse.

Vinul, în special vinul roșu (77,8% dintre participanți), a fost recunoscut drept cel mai frecvent declanșator în rândul băuturilor alcoolice;

Debut rapid 

Timpul de debut a fost rapid (mai puțin de trei ore) la o treime dintre pacienți și aproape 90% dintre pacienți au avut debut în mai puțin de 10 ore, independent de tipul de băutură alcoolică consumată.

Autorii au remarcat că poate fi dezbătut dacă alcoolul este în realitate sau un declanșator al migrenelor. Sunt necesare studii suplimentare pentru a descoperi această relație.

Migrena declanșată de alcool apare rapid după consumul de băuturi alcoolice, ceea ce sugerează un mecanism diferit de o mahmureală normală”, a declarat autorul principal Dr. Gisela Terwindt, de la Centrul Medical al Universității Leiden, din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy