Alcoolul, declanșator al migrenei. Care e băutura cea mai „periculoasă”

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de alcool
Consumul de alcool

Alcoolul pare a fi cel mai frecvent declanșator al migrenelor la pacienții care suferă de această afecțiune. Vinul roșu a fost raportat cel mai frecvent.

Într-un studiu al Jurnalului European de Neurologie efectuat pe 2.197 de pacienți care se confruntă cu migrene s-a constatat că băuturile alcoolice au fost raportate ca declanșator la 35,6 la sută dintre participanți.

În plus, peste 25% dintre pacienții cu migrenă care au încetat să consume alcool au făcut acest lucru din cauza efectelor declanșatoare presupuse.

Vinul, în special vinul roșu (77,8% dintre participanți), a fost recunoscut drept cel mai frecvent declanșator în rândul băuturilor alcoolice;

Debut rapid 

Timpul de debut a fost rapid (mai puțin de trei ore) la o treime dintre pacienți și aproape 90% dintre pacienți au avut debut în mai puțin de 10 ore, independent de tipul de băutură alcoolică consumată.

Autorii au remarcat că poate fi dezbătut dacă alcoolul este în realitate sau un declanșator al migrenelor. Sunt necesare studii suplimentare pentru a descoperi această relație.

Migrena declanșată de alcool apare rapid după consumul de băuturi alcoolice, ceea ce sugerează un mecanism diferit de o mahmureală normală”, a declarat autorul principal Dr. Gisela Terwindt, de la Centrul Medical al Universității Leiden, din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel