Alergia la arahide în primele luni de viață. Rolul esențial al medicului

Florina Pop / 16 iul 2020 / 10:25
Arahidele
Arahidele

Un studiu arată că 30% dintre medicii pediatri din SUA urmează ghidurile de prevenire a alergiei la arahide la sugari.

Pentru a preveni alergia la arahide la sugari, medicii pediatri americani sunt sfătuiți, conform ghidurilor de specialitate, să recomande alimente care conțin arahide în dieta bebelușilor de 4-6 luni. Un studiu arată că 70% dintre pediatri susțin că au nevoie de instruire suplimentare. Alergia la arahide afectează 2,2% dintre copiii americani și reprezintă tipul de alergie cel mai frecvent asociat cu reacții severe.

Motivele pentru care cei 70% dintre pediatri susțin că au nevoie de recomandări suplimentare, în baza studiul realizat, sunt: lipsa timpului, efectuarea alimentării supravegheate la birou cu alimente care conțin arahide, efectuarea testelor de alergie la arahide, îngrijorări cu privire la noutatea orientărilor și frica părinților de reacții alergice.

”Avem nevoie de cercetări suplimentare cu privire la formele de formare și tipurile de ajutoare de practică care sunt necesare pentru a crește punerea în aplicare a orientărilor”, spune autorul studiului, Ruchi Gupta, potrivit unui comunicat al Ann & Robert H. Lurie Children's Hospital of Chicago.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy