Alimentele care au mai mult zahăr decât te-ai gândi. La ce să ai grijă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Ar fi bine să citiți eticheta înainte să consumați anumite produse. Ar putea avea mai mult zahăr decât credeți. 

Prea mult zahăr e asociat cu probleme precum obezitatea, cariile, diabetul și bolile de inimă. Organizația Mondială a Sănătății recomandă menținerea zahărului adăugat la mai puțin de 5% din totalul caloriilor. Deși toată lumea știe că produse precum sucurile, prăjiturile și înghețata sunt pline de zahăr adăugat, există o mulțime de alimente și băuturi aparent sănătoase care conțin o mulțime de zahăr adăugat. 

Iată care sunt:

* fructele uscate - sună ca o opțiune de gustare sănătoasă și, în multe privințe, așa este. Fructele uscate conțin fibrele și micronutrienții din fructele proaspete, dar, deoarece apa a fost îndepărtată, zaharurile naturale din fructe sunt mult mai concentrate. Potrivit WebMD, 1 cană de fructe uscate amestecate conține aproximativ 92 de grame de zahăr. Asta este mult mai mult decât un volum comparabil chiar și din cele mai zaharoase fructe proaspete. De exemplu, o cană de mango proaspăt conține doar 23 de grame de zahăr, în timp ce cireșele conțin 20 de grame, iar strugurii au 15 grame, notează MyFoodData. Este greu să mănânci prea multe fructe proaspete, deoarece toată apa pe care o conțin te ajută să te saturi mult mai rapid. Fructele uscate, pe de altă parte, sunt foarte ușor de ronțăit.  

* iaurtul aromat - iaurtul simplu este o alegere alimentară sănătoasă. Varietățile aromate, pe de altă parte, pot conține la fel de mult zahăr ca un desert decadent. Toate iaurturile conțin zahăr în mod natural, cunoscut sub numele de lactoză. Organismul îl descompune în alte două zaharuri: glucoză și galactoză. Lactoza conferă produselor lactate o aromă ușor dulce. Pe lângă faptul că servește ca sursă de energie, lactoza ajută la absorbția calciului și a magneziului și poate acționa ca un aliment prebiotic pentru microbiomul nostru intestinal.

Citește mai mult pe Spectacola.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel