Alimentele care ne feresc de toate tipurile de infecții. Ce să mâncăm

Adisa Codruț |
Data publicării:
Portocale  FOTO: pixabary
Portocale FOTO: pixabary

Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să consumăm fructe, legume, dar și să folosim condimente, bogate în antioxidanți care cresc rezistența corpului în lupta cu infecțiile virale.

Medicul nutriționist Marilena Murguleț recomandă ca din dieta noastră să nu lipsească alimentele crude pe care să le combinăm cu ceaiuri calde.

”Antioxidanții sunt vitamine A, C, E, minerale, seleniu și zinc, antioxidanți complecși, cum ar fi acidul alfa lipoic sau coenzima Q10, de care am auzit cu toții și pe care le găsim, în special, în legume și fructe. (…) În sezonul rece, ne place aroma de scorțișoară, de cuișoare, ghimbirul, nucșoara, turmericul, care au o capacitate antioxidantă foarte puternică”, a declarat Marilena Murguleț, potrivit Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel