Alimentul care scade tensiunea. Când și cum trebuie să îl consumi
Alimentul care scade tensiunea este plin de calciu, magneziu și vitamina D.
Alimentul care scade tensiunea poate fi consumat de oricine. În plus, oferă și hidratare. Medicul împărtășește că mâncatul iaurtului ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.
Cât de des trebuie să îl consumi
În timp ce o dietă sănătoasă în general este esențială atunci când încercați să vă reduceți tensiunea arterială, iaurtul ar putea ajuta la deschiderea drumului către o valoare mai mică a tensiunii arteriale.
Fie că adăugați o lingură în cereale sau îl folosiți pentru a face un dressing pentru salată, iaurtul oferă mai mult decât un aport cremos de calciu.
Plin de minerale și vitamine esențiale, alimentul pentru micul dejun ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială.
Menținerea sub control a tensiunii arteriale este crucială, deoarece hipertensiunea este precursorul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale.
Din fericire, adăugarea alimentului cremos în meniul săptămânal ar putea ajuta la deschiderea drumului către niveluri mai scăzute.
”Iaurtul este un produs lactat care conține minerale, calciu, potasiu și magneziu, precum și vitamina D. S-a demonstrat că aceste minerale scad tensiunea arterială datorită efectelor directe asupra pereților arterelor.
În plus, unii dintre aminoacizii din cazeină și zer, care se găsesc în laptele din lapte, funcționează ca inhibitori ACE (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).
Aceștia inhibă sistemul renină-angiotensină (sistemul RAS) - acesta este principalul sistem de control al tensiunii arteriale prin reabsorbția de sodiu și apă”, a spus dr. Deborah Lee.
Iaurtul, efecte diastolice
O cercetare publicată în The International Dairy Journal, susține, de asemenea, efectele iaurtului asupra tensiunii arteriale. S-a constatat că participanții cu un consum mai mare de iaurt au înregistrat o scădere modestă atât a tensiunii arteriale sistolice, cât și a celei diastolice.
Cu toate acestea, efectele au fost observate doar la cei care aveau tensiunea arterială ridicată la început. Pentru a profita de aceste beneficii, dr. Lee a recomandat să optați pentru un iaurt simplu, făcut din culturi vii, pentru a vă spori aportul de probiotice.
”Evitați iaurturile aromatizate, deoarece acestea pot conține arome artificiale, coloranți, emulgatori și îndulcitori”, a spus ea.
Ținând cont de studiul descris mai sus, medicul a recomandat consumul a două sau mai multe porții de iaurt pe săptămână, potrivit Express.
-
-
-
-
-
Simptomele AVC sunt greu de recunoscut: mit sau adevăr?19.12.2025, 09:44
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
