Alimentul care scade tensiunea. Când și cum trebuie să îl consumi

Alimentul care scade tensiunea este plin de calciu, magneziu și vitamina D.
Alimentul care scade tensiunea poate fi consumat de oricine. În plus, oferă și hidratare. Medicul împărtășește că mâncatul iaurtului ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.
Cât de des trebuie să îl consumi
În timp ce o dietă sănătoasă în general este esențială atunci când încercați să vă reduceți tensiunea arterială, iaurtul ar putea ajuta la deschiderea drumului către o valoare mai mică a tensiunii arteriale.
Fie că adăugați o lingură în cereale sau îl folosiți pentru a face un dressing pentru salată, iaurtul oferă mai mult decât un aport cremos de calciu.
Plin de minerale și vitamine esențiale, alimentul pentru micul dejun ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială.
Menținerea sub control a tensiunii arteriale este crucială, deoarece hipertensiunea este precursorul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale.
Din fericire, adăugarea alimentului cremos în meniul săptămânal ar putea ajuta la deschiderea drumului către niveluri mai scăzute.
”Iaurtul este un produs lactat care conține minerale, calciu, potasiu și magneziu, precum și vitamina D. S-a demonstrat că aceste minerale scad tensiunea arterială datorită efectelor directe asupra pereților arterelor.
În plus, unii dintre aminoacizii din cazeină și zer, care se găsesc în laptele din lapte, funcționează ca inhibitori ACE (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).
Aceștia inhibă sistemul renină-angiotensină (sistemul RAS) - acesta este principalul sistem de control al tensiunii arteriale prin reabsorbția de sodiu și apă”, a spus dr. Deborah Lee.
Iaurtul, efecte diastolice
O cercetare publicată în The International Dairy Journal, susține, de asemenea, efectele iaurtului asupra tensiunii arteriale. S-a constatat că participanții cu un consum mai mare de iaurt au înregistrat o scădere modestă atât a tensiunii arteriale sistolice, cât și a celei diastolice.
Cu toate acestea, efectele au fost observate doar la cei care aveau tensiunea arterială ridicată la început. Pentru a profita de aceste beneficii, dr. Lee a recomandat să optați pentru un iaurt simplu, făcut din culturi vii, pentru a vă spori aportul de probiotice.
”Evitați iaurturile aromatizate, deoarece acestea pot conține arome artificiale, coloranți, emulgatori și îndulcitori”, a spus ea.
Ținând cont de studiul descris mai sus, medicul a recomandat consumul a două sau mai multe porții de iaurt pe săptămână, potrivit Express.
-
-
Alimente care îți pot crește starea de bine după 50 de ani17.09.2025, 10:26
-
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.