Alimentul care te ajută să SLĂBEȘTI, dar crește riscul de CANCER

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
alimentul dare te ajuta sa slabesti FOTO: Pexels @artem beliaikin
alimentul dare te ajuta sa slabesti FOTO: Pexels @artem beliaikin

Care este alimentul care stimulează metabolismul, dar prezintă riscuri importante pentru sănătate? Este unul dintre cele mai iubite condimente.

Ardeiul iute este folosit în bucătăriile românilor datorită aromei sale picante care dă o savoare aparte mâncărurilor. Pe lângă efectul aromatizant, ardeiul iute are și anumite proprietăți terapeutice.

Ce conține?

Potrivit healthline, pudra de chilli (pudra din ardeiul iute) conține o multitudine de vitamine și minerale, printre care se numără Vitamina C, Vitamina B6, Vitamina K, Vitamina A, potasiu și cupru. 

Medicina tradițională

Ardeiul iute din care se face pudra de chilli este originar din Mexic și este unul dintre cele mai folosite condimente de pe glob. Un studiu arată că ardeiul iute a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională în tratamentul astmului, tusei, durerii în gât și durerilor de dinți.

Ameliorează durerile

Diminuarea durerilor este datorată capsaicinei, principalul compus bioactiv din ardeiul iute. Cu toate acestea, efectul este invers dacă este consumat excesiv. Cantitățile mari de ardei iute au efect iritant și provoacă dureri abdominale. Efectul analgezic este obținut și în urma utilizărilor externe ale ardeiului iute. Acesta intră în componența unor creme care încălzesc pielea, calmează durerile, inflamațiile și ajută la pierderea în greutate.

Ajută la slăbit

De obicei, alimentele picante stimulează metabolismul și contribuie la pierderea în greutate. Consumul de ardei iute ajută la slăbit și scade riscul de apariție a obezității. În spatele acestui efect stau studii arată că o anumită doză de ardei roșu zilnic crește metabolismul și ajută la eliminarea kilogramelor în plus.

Contraindicații și riscuri

Deși consumul de ardei iute este, în general, sigur, există anumiți factori de risc asociați cu acest condiment. Persoanele cu sistem digestiv sensibil ar trebui să evite consumul de ardei iute. Pudra de chilli poate cauza arsuri stomacale și dureri abdominale severe.

Unele cercetări scot în evidență faptul că principalul compus bioactiv din ardeiul iute are efect cancerigen și contribuie la apariția cancerului de piele.

Vezi și: Efectele TURMERICULUI în sindromul metabolic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel