Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay

Un lockdown total în Anglia nu este inevitabil. Ideea vine ca urmare a numărului mare de infectări zilnice, care a depășit î medie 20.000 de cazuri în 24 de ore.

Un lockdown în întreaga Anglie nu este inevitabil în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, care a adăugat că o abordare zonală ar putea funcţiona dacă toată lumea respectă regulile din zonă.
Săptămâna trecută, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în medie peste 20.000 de noi cazuri de COVID-19 şi de 200 decese în interval de 24 de ore.
Raab a spus că în opinia sa situaţia epidemiologică din Regatul Unit este gravă, dar s-a declarat încrezător în abordarea guvernului de la Londra.

Întrebat dacă un lockdown naţional este inevitabil în prezent, el a răspuns: ''Nu, nu cred că acesta este corect, dar lucrul după care ne ghidăm este rata de infectare'', arată surse citate de Agerpres. Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale, deşi opoziţia laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a ''rupe'' lanţurile de contaminare.

Vineri, executivul a anunţat că în comitatul West Yorkshire, care include oraşele Bradford, Leeds şi Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricţiile de nivel superior.

Dominic Raab a menţionat că o abordare locală este modalitatea de a garanta că zonele cu incidenţă scăzută sunt tratate în mod corect şi a recomandat respectarea restricţiilor impuse de autorităţile locale. ''Aceasta este modalitatea în care evităm măsuri mai drastice, pe care nu vrem să le luăm din cauza impactului pe care le-ar avea asupra economiei'', a subliniat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel