Apă cu lămâie în loc de cafea, efecte incredibile pentru piele și inimă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Apă cu lămâie
Apă cu lămâie

Pentru a face față zilei, mulți dintre noi preferă cafeaua. Cu toate acestea, apa cu lămâie ne poate oferi și impulsul dorit de care avem nevoie, așa cum sugerează celebrul medic cardiolog Mehmet Oz. Această băutură energizantă are mai multe virtuți benefice pentru organele interne și metabolism. 

Lămâie, pentru dimineți tonice

 

Lămâia, bogată în vitamina C, ne oferă energia de care avem nevoie dimineața, pentru a ne trezi ca lumea. Conform acestui studiu, flavonoidele prezente în acest citric întăresc sistemul imunitar.

Lămâia, un aliment detoxifiant

 

Citricele sunt renumite pentru calitățile diuretice, un avantaj pentru cei care doresc să elimine toxinele din corp. Conform acestui studiu, lămâia poate preveni formarea calculilor renali.

Lămâie, pentru a regla digestia

 

Lămâia este bogată în fibre, inclusiv în pectină - o fibră solubilă care facilitează digestia, de aceea este atât de bună apa cu lămâie. În plus, această băutură are avantajul de a hidrata corpul și de a ameliora constipația.

Lămâia, protector al pielii

 

Datorită bogăției sale în antioxidanți, lămâia se dovedește a fi un aliment cunoscut pentru păstrarea elasticității pielii. Consumul său stimulează producția de colagen, esențial pentru a contracara îmbătrânirea prematură a celulelor. În plus, conform acestei publicații științifice, vitamina C din lămâie ar îmbunătăți aspectul pielii.

Lămâia, anti-obezitate

 

Dacă vrei să slăbești, lămâia este un aliat minunat. Conform acestui experiment științific realizat in-vivo, polifenolii prezenți în citrice fac posibilă lupta împotriva obezității. 

Lămâie, pentru hipertensiune arterială

 

Conform unui studiu in vivo, flavonoidele din lămâie au un efect benefic asupra hipertensiunii arteriale.

Cum să prepari această băutură tonică?

 

În apă călduță adaugă sucul unei lămâi, având grijă să elimini sâmburii. Dacă vrei să înmoi aciditatea apei cu lămâie, adaugă o linguriță de miere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel