Aparat de Chirurgie laparoscopică la Spitalul din Dej

Adisa Codruț / 05 dec 2019 / 18:01

Spitalul din Dej a fost dotat de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj cu un aparat complex de chirurgie laparoscopică, în valoare de 585.000 de lei.

Aparat, Dej. ”Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijin dotarea Spitalului municipal din Dej cu un asemenea aparat ultraperformant, necesar în momente nu tocmai plăcute dar inevitabile din viaţa concitadinilor mei. Consiliul Judeţean Cluj a demonstrat încă o dată că este direct interesat de calitatea serviciilor medicale oferite cetăţenilor judeţului, în această speţă, celor din municipiul Dej şi localităţile învecinate, tehnologia modernă ajutând pacienţii să treacă cu mai multă uşurinţă peste eventualele intervenţii chirurgicale", a declarat vicepreşedintele CJ Cluj Marius Mânzat, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj transmis joi, noul echipament medical face parte dintr-o generaţie nouă şi extrem de modernă de asemenea aparaturi.

"Chirurgia efectuată printr-o astfel de tehnică minim-invazivă este mai puţin traumatică, necesită o spitalizare mai redusă şi permite recuperarea rapidă a pacienţilor. Succesul laparoscopiei ca metodă chirurgicală rezidă în faptul că medicul poate să vadă şi să opereze în interiorul abdomenului pacientului prin intermediul a trei sau patru incizii mici, prin care este introdus tot instrumentarul chirurgical", se mai arată în comunicat.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy