Țara care a scăpat de rujeolă după ce peste 7.000 de copii au murit în doi ani de epidemie

Adisa Codruț / 25 aug 2020 / 16:50
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H

Republica Democrată Congo a declarat închisă epidemia de rujeolă cu care s-a luptat doi ani. Bilanțul este unul dramatic: peste 7.000 de copii au murit din cauza bolii extrem de contagioase. 

Ministrul congolez al Sănătății a anunțat la Kinshasa sfârșitul unei epidemii mortale de rujeolă care a ucis, în 25 de luni, peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo (RDC).

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru (...) Putem spune că rujeola nu mai există în Republica Democrată Congo. (...) Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noștri” a anunțat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferințe de presă.

Oficialul a anunțat, de asemenea, că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariția acestei boli. Primele cazuri de rujeolă din Congo au fost înregistrate în iulie 2018.

În ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunța că a înregistrat peste 335.413 cazuri suspecte și 6.362 de decese.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

De asemenea, o epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost declarată la 1 iunie, în provincia Equateur (nord-vestul Congo) și a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy