Țara care a scăpat de rujeolă după ce peste 7.000 de copii au murit în doi ani de epidemie

Adisa Codruț |
Data publicării:
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H

Republica Democrată Congo a declarat închisă epidemia de rujeolă cu care s-a luptat doi ani. Bilanțul este unul dramatic: peste 7.000 de copii au murit din cauza bolii extrem de contagioase. 

Ministrul congolez al Sănătății a anunțat la Kinshasa sfârșitul unei epidemii mortale de rujeolă care a ucis, în 25 de luni, peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo (RDC).

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru (...) Putem spune că rujeola nu mai există în Republica Democrată Congo. (...) Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noștri” a anunțat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferințe de presă.

Oficialul a anunțat, de asemenea, că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariția acestei boli. Primele cazuri de rujeolă din Congo au fost înregistrate în iulie 2018.

În ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunța că a înregistrat peste 335.413 cazuri suspecte și 6.362 de decese.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

De asemenea, o epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost declarată la 1 iunie, în provincia Equateur (nord-vestul Congo) și a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel