Ardeiul iute, EFECTUL NESPERAT. S-ar putea să îți afecteze viața

Dana Lascu |
Data publicării:
Ardei iute. FOTO: Pixabay
Ardei iute. FOTO: Pixabay

Cercetătorii au descoperit că ardeiul iute ar putea avea un efect grozav asupra vieții și sănătății oamenilor.

Consumul de ardei iute poate reduce riscul relativ de mortalitate prin boli cardiovasculare cu 26%, conform unei analize a datelor privind dieta și mortalitatea din patru studii internaționale de anvergură care va fi prezentată la Sesiunile Științifice 2020 ale American Heart Association (Asociația Americană a Inimii), care încep vineri. 

Conform analizei, consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor din orice cauză și cu 23% mai puține decese cauzate de cancer, comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute, se arată într-un material furnizat presei de American Heart Association (link direct).

Studiile anterioare au arătat că ardeiul iute are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei datorat capsaicinei, care conferă ardeiului iute condimentul iuțeala caracteristică, de la ușoară până la intensă, atunci când este consumat. Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității cauzate de toate cauzele și bolile cardiovasculare, cercetătorii au analizat 4.729 de studii din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial (Ovid, Cochrane, Medline, Embase și Scopus). Analiza lor finală include patru studii mari care au inclus rezultate asupra sănătății pentru participanți, cu date despre consumul de ardei iute.

Datele de sănătate și dietetice ale mai mult de 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu cei care au consumat rar sau niciodată ardei iute. 

„Am fost surprinși să constatăm că, în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere generală a riscului de toate cauzele, boli cardiovasculare și mortalitatea prin cancer. Acesta subliniază faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în starea generală de sănătate”, a declarat autorul principal dr Bo Xu, cardiolog la Institutul Cardiac, Vascular și Toracic al Clinicii Cleveland din Cleveland, Ohio. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel