Asistent medical. Ministrul Sănătății despre scăderea cererii de certificate de conformitate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

În mesajul transmis duminică, 12 mai, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical, ministrul Sănătăţii a apreciat ca „îmbucurător" faptul că datele arată o scădere a cererii de documente care atestă studiile făcute pentru a muncă peste hotare.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susțin că este „îmbucurător faptul că ultimele statistici arată o scădere semnificativă a cererii de certificate de conformitate, documente care atestă studiile urmate în vederea exercitării profesiei peste hotare".

Afirmația a fost făcută într-un mesaj transmis duminică, 12 mai, de Ziua Internațională a Asistentului Medical.

„Asistentul medical are un rolul important în echipa medicală şi în procesul de îngrijire al pacienţilor, dar şi în cel de consiliere şi informare a acestuia. Avem nevoie de asistenţi medicali profesionişti, bine pregătiţi şi aproape de pacienţii noştri. De aceea, după una dintre cele mai importante măsuri luate în ultimii doi ani în sistemul medical, creşterea salariilor medicilor şi asistenţilor medicali din spitale, am continuat măsurile prin care urmărim asigurarea condiţiilor necesare pentru exercitarea profesiei de asistent la standarde ridicate, dar şi reducerea exodului acestor profesionişti. Astfel, continuăm programele de specializare pentru reconversie profesională pentru asistenţii generalişti şi de pediatrie, am aprobat normele de organizare şi desfăşurare a programului de studii complementare în asistenţa de urgenţă", mai precizează oficialul în mesaj, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că a iniţiat un proiect de modificare a Ordinului MS 942/2017 privind specializările pentru asistenţii medicali prin care se extinde lista specializărilor şi se dă posibilitatea reconversiei profesionale a asistenţilor medicali, indiferent de nivelul de calificare. Anul acesta ar urma să fie promovată Legea profesiilor, care include legea exercitării profesiei de asistent medical, în prezent în circuit de avizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel