Avizul epidemiologic de ieșire din izolare la domiciliu, ai sau nu nevoie de el? Clarificări FNPMF

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ordin
Ordin

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) elucidează modul în care se acordă avizul epidemiologic la ieșirea din perioada de izolare la domiciliu. Paragrafele din Ordonanța militară

Ce este avizul epidemiologic la ieșirea din perioada de izolare la domiciliu și cine îl eliberează?

Răspuns FNPMF: Avizul epidemiologic de ieșire din izolare la domiciliu nu mai este necesar începând cu 25 martie 2020 persoanelor care s-au aflat în izolare la domiciliu, dacă nu prezintă simptome de boală. Persoanelor care au ieșit din izolare la domiciliu anterior datei de 25 martie 2020, și au fost monitorizate de medicul lor de familie, le-a fost eliberat avizul epidemiologic de medicul de familie. Dacă nu au avut medic de familie, avizul epidemiologic a fost eliberat de Direcția de Sănătate Publică Locală.

Conform ghidului realizat de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) articolul care reglementează această măsură este: 

Articolul 1 Ordin carantină (forma în vigoare după 25 martie 2020)

(4) Categoriile de persoane nominalizate la alin. (3) se vor izola la domiciliu timp de 14 zile, timp în care își monitorizează starea de sănătate. În situația în care prezintă simptome de boală vor anunța medicul de familie sau sistemul «112». Dacă la sfârșitul celor 14 zile de izolare la domiciliu nu prezintă simptome de boală, aceștia pot ieși din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic). Persoanele menționate la alin.

(3) lit. b) pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică, cu care a avut contact direct, este infirmată

Citește și: Avizul epidemiologic de ieșire din carantină! Cine are nevoie de el și cum se obține

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel