Bacterie rezistentă la antibiotice, descoperită într-o piscină din Murighiol

Adisa Codruț |
Data publicării:
Piscina poate ascunde unele pericole
Piscina poate ascunde unele pericole

O baterie rezistentă la antibiotice a fost găsită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit temporar, marți, 17 august, activitatea mai multor piscine din Murighiol, județul Tulcea. Dacă în unele piscine a fost găsită o cantitate necorespunzătoare de clor, într-o piscină s-a descoperit bacilul piocianic, bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale.

ANPC a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma verificărilor, au fost constatate mai multe deficienţe la piscinele aparţinând unității cu pricina. 

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

- nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuți de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

- ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu. (...) Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC, potrivit Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel