Bacterie rezistentă la antibiotice, descoperită într-o piscină din Murighiol

Adisa Codruț / 17 aug 2021 / 18:54
Piscina poate ascunde unele pericole
Piscina poate ascunde unele pericole

O baterie rezistentă la antibiotice a fost găsită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit temporar, marți, 17 august, activitatea mai multor piscine din Murighiol, județul Tulcea. Dacă în unele piscine a fost găsită o cantitate necorespunzătoare de clor, într-o piscină s-a descoperit bacilul piocianic, bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale.

ANPC a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma verificărilor, au fost constatate mai multe deficienţe la piscinele aparţinând unității cu pricina. 

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

- nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuți de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

- ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu. (...) Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC, potrivit Antena 3.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy