Băutura miraculoasă pentru insomnie. Lidia Fecioru, recomandare: Un pahar, cu o oră înainte de a ne culca

Sonia Baciu |
Data publicării:
bautura miraculoasa pentru insomnie. FOTO: Freepik @stockking
bautura miraculoasa pentru insomnie. FOTO: Freepik @stockking

Care este ”băutura miraculosă” ce vă ajută să dormiți mai bine, dar și să scăpați de stres. Se recomandă consumul cu o oră înainte de culcare. Ce alte beneficii mai are această băutură.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac pentru combaterea insomniei, leac ușor de preparat, dar care mai are o multitudine de alte beneficii. Poate fi consumat atât de copii, cât și de adulți, iar dacă privim prin prisma plusurilor pe care le poate aduce, cu siguranță putem să consumăm această ”băutură miraculoasă” și în timpul zilei, nu doar seara, înainte de culcare.

”Mă gândeam să dăm băutura miraculoasă: banană cu scorțișoară. Se pune la un litru de apă se pun două banane, tăiate felii, și două bețișoare de scorțișoară.

Punem la fiert scorțișoara cu apa, când începe să fiarbă punem și banana. O fierbem, iar apoi o putem mixa. Putem să adăugăm o lingură de miere, dacă vrem să fie mai dulce și bem, cu o oră înainte de a ne culca, un pahar din această băutură miraculoasă”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.

”Banana are calciu, magneziu și fosfor, calciu e bun pentru mușchi, inclusiv pentru mușchii inimii, fosforul este ca organismul să îți acumuleze tot ce înseamnă minerale, iar scorțișoara ne ajută pentru tot ce înseamnă circulația periferică. 

În plus, este foarte bună pentru că reglează hormonii masculino-feminini din corp, iar femeile pot rămâne gravide. Este foarte bun pentru sistemul nervos, pentru cei care suferă de insomnii, care au probleme de stres”, a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Bananele, conținut nutrițional și beneficii

Bananele conțin o cantitate importantă de fibre și antioxidanți. O sută de grame de banană are:

- calorii 89 (4,5% din Doza Zilnică Recomandată DZR)

- carbohidrați 18% DZR

- proteine 2%

- fibre 7%

- folați 5%

- niacină 4%

- piridoxină (vitamina B6) 28%

- riboflavină 5%

- tiamină 2%

- vitamina A (2%), vitamina C (15%), vitamina E (1%), vitamina K (1%)

- potasiu 8%

- calciu 0,5%, cupru 8%, fier 2%, magneziu 7%, mangan 13%, fosfor 3%, seleniu 2%, zinc 1%, potrivit Nutrition&You.

Banana, prin conținutul său nutrițional, are beneficii importante pentru starea de sănătate. Consumate dimineața ne asigură o doză importantă de energie, aproape instant.

Banana conține antioxidanți polifenolici, precum luteina zeaxantina, alfa și betacarotenul, și deși sunt într-o cantitate mică ajută ca agenți împotriva radicalilor liberi, care au rol în îmbătrânirea prematură sau în diverse boli.

Vitamina B6 pe care o conține banana, într-o cantitate importantă, are rol benefici în tratatea anemie, în plus, ajută la scăderea nivelului de homocisteină, care este unul dintre factorii declanșatori pentru bolile coronariene și a accidentului vascular cerebral.

Un alt element de luat în considerare în cazul bananei este potasiul, care ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale, contracarând în acest fel efectele nocive ale sodiului, pe are mulți îl consumă în exces.

Scorțișoara, conținut și beneficii

Deși este considerată un condiment de iarnă, scorțișoara poate fi utilizată în tot timpul anului, iar beneficiile pe care aceasta le are chiar o recomandă, fiind foarte utilă în prevenirea bolii Alzheimer, dar și al cancerului, ca urmare a conținutul de antioxidanți.

Astfel, potrivit Departamentului pentru Agricultură din SUA, o linguriță de scorțișoară măcinată (2,6 grame) conține:

- calorii 6,42

- carbohidrați 2,1 grame

- calciu 26,2 mg

- fier 0,21 mg

- magneziu 1,56 mg

- fosfor 1,66 mg

- potasiu 11,2 mg

- vitamina A 0,39 mg.

De asemenea conține vitaminele din complexul B-urilor, K, E,  dar și de antioxidanții colină, beta-caroten, alfa-caroten, beta-criptoxantină, licopen, luteină și zeaxantină.

Scorțișoara este condiment cu o puternică acțiune antioxidantă, având un indice ORAC, capacitatea de absorbție a radicalilor liberi, de 131.420 µmol TE/100g.

Potrivit teoriei radicalilor liberi a îmbătrânirii și a bolilor, un aport ridicat de antioxidanți din alimente va încetini procesele oxidative și daunele provocate de radicalii liberi care contribuie la degenerarea și bolile legate de vârstă, dar și bolile de inimă sau diferite tipuri de cancere.

Studiile au arătat că scorțișoara, pe lângă proprietățile antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene, are și capacitatea de stimulare a sistemului imunitar.

Printre beneficiile consumului de scorțișoară se numără:

- reducerea riscului de afecțiuni cardiace

- îmbunătățirea sensibilității la hormonul insulină

- reducerea nivelului de zahăr din sânge

- efecte benefice în cazul afecțiunilor neurodegenerative, precum boala Parkinson sau Alzheimer

- combaterea infecțiilor bacteriene și fungice

- protecție anticancerigenă.

Vezi și: Depresia în doi, mit sau realitate. Radu Leca: Depresia se ia. Boala este extrem de seductivă. Oferă senzația de bine în rău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel