Blocul operator de la Spitalul Universitar, investiții de 71 milioane de lei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Clinic de Urgență Universitar București (SUUB)
Spitalul Clinic de Urgență Universitar București (SUUB)

Guvernul a aprobat proiectul de finanțare acordat Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) pentru dotarea blocului operator central.

Guvernul a aprobat o HG privind finanțarea proiectului de investiții a Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB).

Acesta prevede ocrotirea sănătății populației, prin asigurarea unui act medical sigur, realizat în condiți de calitate și cu aparatură modernă. În acest sens, Guvernul a alocat fonduri substanțiale anul acesta, cu care vom realiza investiți majore în unitățile sanitare din toată țară.

11 săli de operație vor fi dotate

Valoarea estimată a proiectului de investiții la Spitalul Universitar de Urgență București este de 71,084 milioane de lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din SUUB.

Durata de realizare a investiției va fi de 18 luni. Proiectul prevede achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, necesară creării unei structuri unitare, integrate și performanțe care să asigure nevoile pacienților. Categoriile de aparatură medicală cuprinse în proiectul de investiții necesare viabilizării Blocului Operator Central sunt următoarele:

I. Aparatură medicală și accesorii pentru explorări funcționale și imagistică pentru blocul operator și post operator,

II. Aparatură medicală și accesorii pentru pre-operator și post-operator,

III. Aparatură medicală și accesorii pentru bloc operator,

IV. Aparatură medicală și accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie,

V. Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Dotările vor asigura aplicarea unor tehnici actuale modern pentru toate specialitățile, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții.

Instrumentarul care va fi achiziționat pentru dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantități estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar și o creștere a activității de tip terțiar și de excelență în toate domeniile.

Proiectul aprobat azi este doar un prim pas și se înscrie în măsurile care au că scop implementarea Strategie naționale de sănătate și a Planului de acțiuni pe perioada 2014 – 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel