Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Boabele de muștar fac parte din medicina antică de mult timp. Acestea au o serie de beneficii pentru organism.
Boabele de muștar sunt unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, cu peste 5000 de ani de utilizare și cultivare. Există aproximativ 40 de specii diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai frecvente pentru uz culinar: semințele de muștar negru, maro și alb sunt utilizate în mod obișnuit în rețete și pentru a face muștar.
Boabele, frunzele și florile plantei de muștar sunt comestibile. Este o plantă care aparține aceluiași gen ca varza și napii. Planta Brassica nigra produce semințe de muștar negru. Semințele de muștar negru, care sunt native din Africa de Nord, părți din Europa și Asia, sunt încă extrem de populare în Orientul Mijlociu și Asia Mică, de unde provin.
Plantele de muștar apar într-o gamă largă de soiuri, toate fiind bogate în nutrienți. Frunzele lor sunt bogate în calciu, cupru, precum și vitaminele C, A și K, în timp ce boabele lor sunt bogate în fibre, seleniu, magneziu și mangan. Frunzele de muștar sunt potrivite în salate, supe și tocane, deoarece pot fi consumate crude sau gătite. Ele pot fi gătite în același mod ca spanacul, dar aroma lor este mai dură și mai asemănătoare ridichei.
Semințele de muștar pot fi înmuiate și folosite pentru a face o pastă de muștar, cufundate în lapte cald, încorporate în sosuri pentru salate.
Muștarul oferă mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece conține antioxidanți și alți compuși benefici ai plantelor care vă pot proteja corpul de diverse boli. Se crede că boabele de muștar au făcut parte din medicina tradițională de secole, potrivit The Health Site.
Cancerul este o afecțiune în care unele celule din organism cresc anormal și se răspândesc în alte părți ale corpului. Un studiu publicat în Carcinogeneza a constatat că anumiți compuși din în muștar pot ajuta la uciderea celulelor canceroase sau de a preveni răspândirea lor. Cu toate acestea, încă mai sunt necesare studii pe marginea acestui aspect.
Vezi și: Laptele matern, contaminat cu microplastic. Medic: Face expunerea umană inevitabilă
Psoriazisul este o afecțiune a pielii care provoacă pete roșii, mâncărime pe genunchi, coate, trunchi și scalp și nu numai. Acesta trece prin cicluri, care au o durată de câteva săptămâni sau luni, apoi se diminuează sau intră în remisie. Tratamentele și schimbarea obiceiurilor de viață pot ajuta la gestionarea simptomelor bolii.
Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Dermatology, o dietă bogată în semințe de muștar poate ajuta la reducerea inflamației și la promovarea vindecării leziunilor legate de psoriazis.
Dermatita este un termen larg care se referă la iritarea pielii. Are o varietate de cauze și simptome, dar cele mai frecvente sunt mâncărimea, pielea uscată sau o erupție cutanată. Aceasta ar putea provoca, de asemenea, blistere, cruste, sau exfolierea pielii. Un studiu publicat în Journal of Southern Medical University a constatat că boabele de muștar pot accelera vindecarea și pot diminua simptomele dermatitei de contact.
Vezi și: 7 alimente care aduc fericirea. Cum îți influențează starea de spirit
Antioxidanții pot ajuta în tratamentul bolilor infecțioase într-o varietate de moduri. Antioxidanții ajută la dezvoltarea sau menținerea celulelor imune sănătoase care luptă împotriva infecțiilor. Antioxidanții protejează, de asemenea, celulele de deteriorarea cauzată de infecții. Antioxidanții din boabele de muștar pot proteja împotriva bacteriilor și ciupercilor, cum ar fi E. coli, B. subtilis și S. aureus. Cu toate acestea, mai multe investigații au constatat că nu există efecte protectoare.
Cu toate acestea, un consum de cantități semnificative de semințe de muștar poate provoca dureri abdominale, diaree, și inflamație intestinală. Semințele de muștar nefierte conțin, de asemenea, substanțe numite goitrogen.i Aceștia sunt compuși care pot interfera cu funcția normală a tiroidei, care este glanda responsabilă pentru reglarea metabolismului.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.