Boli de inimă, ceas care înregistrează electrocardiograma

Un dispozitiv sub formă de ceas care înregistrează, stochează, transferă și afișează ritmurile electrocardiogramei, ar putea fi de mare folos pacienților cu boli de inimă sau celor care prezintă acest risc.  Ceasul Study Watch a primit aprobarea FDA.

Study Watch este în curs de testare în mai multe studii clinice și observaționale, legate de sănătatea cardiovasculară și capacitățile electrocardiogramei (ECG). Este destinat utilizării de către profesioniștii din domeniul sănătății, dar și de către adulții cu boli de inimă cunoscute sau suspectate. SourceVerily, o filială a companiei Google Alphabet, a dezvoltat dispozitivul lansat în 2017.

,,Primirea aprobării FDA ne va ajuta să avansăm aplicarea studiului Watch în diferite bolii și indicații viitoare. Acest lucru ar putea să ne ofere, în cele din urmă, o perspectivă asupra utilității integrării datelor de sănătate mobile în mediul de îngrijire clinică, precum și modul în care aceste date pot sprijini relația medic-pacient. Împreună, lucrăm spre un viitor în care putem utiliza dispozitive, cum ar fi Studiul Watch, aprobat de FDA, pentru a informa deciziile de îngrijire personalizate din lumea reală și pentru a ne ajuta să trecem la asistență medicală proactivă", a declarat dr. Michael V. McConnell, profesor la Universitatea de Medicină Stanford.

 Study Watch utilizează senzori specializați și o infrastructură cloud robustă pentru colectarea și analizarea diferitelor tipuri de informații de sănătate din datele biometrice, care ulterior sunt încărcate și procesate folosind algoritmi și instrumente de învățare automată, informează specialiștii care au lucrat la ceasul inteligent, potrivit Al In Healtcare.com.

 Dispozitivul este un ceas ușor de citit, destinat uzului zilnic. Cu ajutorul senzorilor biometrici încorporați, de mediu și de mișcare, Study Watch poate contribui în mare măsură la eforturile de cercetare.

Unul dintre domeniile de interes pentru Studiul Watch a fost sănătatea cardiovasculară, deoarece boala cardiacă rămâne ucigașul numărul unu în Statele Unite.

Cele mai multe evenimente cardiovasculare sunt prevenite, iar Asociația Americană a Inimii (AHA) are un scop declarat de avansare a sănătății mobile pentru a spori prevenirea și îngrijirea. Vestea bună este că există semne bine înțelese care pot indica bolile de inimă și riscul unui eveniment viitor. Electrocardiograma sau ECG reprezintă o măsurătoare a activității electrice a inimii și este utilă în diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni cardiace.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel