Boli de inimă. Se recomandă testul de stres pentru bărbații sănătoși?

Florina Pop |
Data publicării:
Inimă  FOTO: pexels.com
Inimă FOTO: pexels.com

Deși bolile de inimă sunt frecvente la bărbați, testarea de rutină de stres cardiac nu e recomandată celor sănătoși, susțin medici de la Harvard Medical School.

„Pare contraintuitiv să nu cauți boală de inimă la bărbații sănătoși, mai ales când mulți oameni cunosc pe cineva care a avut un atac de cord în mod neașteptat sau chiar a murit brusc dintr-o problemă cu inima. Cu toate acestea, testarea de stres nu identifică cu precizie bărbații cu risc de moarte subită cardiacă", consideră medicul William Kormos, editor in chief al publicației Harvard Men's Health Watch, se arată pe health.harvard.edu.

Potrivit acestuia, testarea poate identifica blocarea arterei, dar numai dacă aceasta este blocată mai mult de 70%.

Kormos subliniază că arterele cu mai puțin blocaj ar putea declanșa un atac de cord, însă blocajul nu ar putea să apară pe un test de stres.

„Chiar și cu un test pozitiv pentru blocaj, supus unei proceduri de a deschide o arteră blocată cu un stent, nu vă va reduce riscul de apariție a unui atac de cord mai mult decât modificările stilului de viață și medicamentele corespunzătoare", mai precizează medicul.

Acesta apreciază utilă această testare în anumite situații. Una ar fi cea în care persoana care vrea să facă acel test are simptome posibil legate de inimă - durere în piept sau dificultăți de respirație. O altă situație e cea în care e evaluat cineva care a fost sedentar mult timp și începe un program de exerciții fizice – scopul evaluării fiind să se ofere îndrumări privind intensitatea exercițiilor fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel