Rabie, un nou vaccin testat în State

Peste 59.000 de oameni din întreaga lume mor de rabie în fiecare an. Cercetătorii au creat o nouă formulă de vaccin.
Rabie, vaccin. Cercetătorii susțin că adăugarea unei molecule imune specifice la un vaccin antirabic poate spori eficacitatea acestuia. Studii anterioare au sugerat că vaccinul antirabic existent - costisitor și complicat de administrat - funcționează prin activarea celulelor B ale sistemului imunitar. Cu toate acestea, durează până când vaccinul, care conține particule inactive de virus, să interacționeze cu celulele B, arată sciencedaily.
James McGettigan de la Universitatea Thomas Jefferson, SUA, și colegii și-au îndreptat atenția către o proteină de semnalizare cunoscută sub numele de factor de activare a celulelor B (BAFF), care se leagă direct de celulele B. Au proiectat un vaccin antirabic care a inclus un virus rabic atenuat și BAFF pe aceeași particulă. Apoi au testat noul vaccin la șoareci. Șoarecii imunizați cu noul vaccin antirabic îmbunătățit au arătat un răspuns mai rapid și mai puternic al sistemului imunitar în comparație cu animalele care au primit vaccinul tipic. Nivelurile de anticorpi care neutralizează virusul au crescut mai repede și la niveluri mai ridicate, cu toate acestea durata răspunsului nu a fost afectată.
Însă, adaugă cercetătorii, e nevoie de studii suplimentare privind siguranța vaccinului sunt necesare înainte de testarea acestuia la om.
Studiul a fost publicat în raportează la PLOS Neglijate Tropical Diseases și poate fi consultat AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-