Acizii grași omega-3 te scapă de atac de cord, dar nu și de diabet

Alimentele bogate în acizi grași omega-3 pot scădea riscul de atac de cord, dar nu ar reduce riscul de diabet, susține un studiu.
Acizi grași omega-3. O cercetare publicată în The BMJ susține că un consum de acizi grași omega-3 ar scădea riscul de infarct, dar nu și de diabet. Cercetătorii au plecat de la premisa că descoperirile anterioare susținea că acizii grași omega-3, grăsime sănătoasă, ar putea reduce riscul de diabet și ar îmbunătăți controlul zahărului din sânge (glucoză).
Potrivit Harvard Medical School, au analizat 83 de studii randomizate care au implicat peste 120.000 de oameni, atât cu diabet zaharat, cât și fără. Fiecare proces a continuat timp de șase luni sau mai mult.
Cele 83 de studii au analizat dacă consumul crescut de grăsimi omega-3 (derivate din pește sau plante), grăsimile omega-6 (cum ar fi cele din soia sau uleiul de porumb) sau grăsimile polinesaturate totale ar putea ajuta la scăderea glicemiei sau la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului. Ei au descoperit că o creștere a cantității de grăsimi omega-3, omega-6 din dietă, pe o perioadă medie de studiu de aproape trei ani nu pare să aibă niciun efect asupra metabolismului glucozei sau a riscului de diabet.
Au mai observat că nu contează dacă grăsimile sănătoase suplimentare provin din suplimente sau alimente bogate în mod natural în aceste grăsimi.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Prediabet și diabet: diferențe, simptome și cum le poți preveni. Fă acest TEST
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Nu ignora aceste 5 semne! Ai putea avea prediabet fără să știi. Testul banal care pune diagnosticul
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
Primul semn că ai ajuns la epuizare. Psihoterapeut: Asta înseamnă că viaţa ta e foarte haotică
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.