Bio-nanotehnologia în diabet: capsule minuscule reduc glicemia și inflamația
Capsule minuscule dezvoltate de cercetători sunt capabile să reducă glicemia și inflamația pancreasului la pcaienții cu diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Universitatea Curtin au dezvoltat capsule minuscule care sunt capabile să vizeze eficient ficatul și pancreasul, reducând efectele inflamatorii ale diabetului de tip 2.
Cercetarea, publicată în revista Nature, Scientific Reports, a examinat dacă capsulele minuscule, dezvoltate folosind bio-nanotehnologii și umplute cu o combinație de acizi biliari umani și medicamentul care scade lipidele Probucol, ar putea viza efectele inflamatorii ale diabetului în modele de șoareci pe o perioadă de șase luni.
Autorul principal Dr. Hani Al-Salami, de la Institutul de Cercetare pentru Inovare în Sănătate Curtin (CHIRI) și Școala de Farmacie și Științe Biomedicale de la Universitatea Curtin, a spus că capsulele minuscule au fost concepute pentru a viza în mod preferențial organe specifice și pentru a spori administrarea agenților activi, reducând daunele potențiale ale altor părți ale corpului.
Bio-nanotehnologii utilizate
„Folosind bio-nanotehnologii avansate și personalizabile, echipa noastră a fost capabilă să genereze capsule minuscule care protejau medicamentele active în timpul procesului digestiv și de absorbție, care la rândul lor au îmbunătățit absorbția de acizi biliari și Probucol în ficat și pancreas, care sunt de obicei inflamate la pacineții cu diabet ", a spus dr. Al-Salami.
„Am descoperit că nanoparticulele care conțin acizi biliari și Probucol au fost eficiente în reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge și a inflamației asociate diabetului la modelele animale cu diabet”.
Dr. Al-Salami a explicat că rezultatele cercetării au arătat o mare promisiune pentru viitoarele tratamente diabetice, dar au fost necesare cercetări suplimentare pentru a testa dacă tratamentul poate fi eficient și la om.
„Studiul nostru a arătat o legătură promițătoare între utilizarea bio-nanotehnologiei și livrarea țesutului orientat la modelele diabetice. Prin utilizarea acestor tehnologii avansate poate fi posibilă reducerea progresiei și gravității diabetului”, a spus dr. Al-Salami.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Diabetul de tip 2 schimbă inima din interior. Duce la insuficiență cardiacă
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Alimentul care crește riscul de diabet. Cu ce să îl înlocuiești
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Prediabetul poate intra în remisie chiar și fără pierdere în greutate, arată un nou studiu
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
