Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Cum trebuie să alegem banana. Cel mai consumat fruct poate fi un remediu natural împotriva diareei, tensiunii arteriale sau a constipației. Totul depinde, însă, de felul în care o alegem.
Banana conține o gamă largă de nutrienți esențiali, printre care vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu, și fibre alimentare. Acești nutrienți sunt importanți pentru sănătatea generală.
Bananele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, ceea ce le face utile pentru menținerea tensiunii arteriale sănătoase și pentru funcționarea inimii. Fibrele din banane ajută la menținerea unei digestii sănătoase și previn constipația. Ele conțin, de asemenea, pectină, care poate contribui la protecția mucoasei stomacale.
Energie rapidă: Datorită carbohidraților și a zahărului natural pe care îl conțin, bananele sunt o sursă excelentă de energie rapidă pentru organism.
În plus, consumul regulat de banane poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă datorită conținutului lor de potasiu și fibre, care pot ajuta la menținerea nivelului de colesterol în limite normale.
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Facebook, cum banana poate fi un remediu natural pentru diferite afecțiuni.
”Banana, un anti-stres natural. E mai puțin important dacă Alexandru cel Mare sau Marco Polo a adus bananele în Europa. Important este că banana e mai mult decât un fruct, e alimentul de bază pentru milioane de persoane care trăiesc la tropice.
Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, după citrice, ca şi volum de consum mondial. De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine.
Apoi pentru că e alcalină şi nu stimulează apetitul, cum fac majoritatea fructelor. O banană de 120g are 25g glucide, cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr.
Şi mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv şi urinar.
Banana are efect antistres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic.
Banana este fructul care conţine triptofan natural, un precursor de serotonină cu efect de liniștire, dă stare de bine la nivel cerebral. Asocierea cu vitamina B6 favorizează sinteza de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge.
Deci banana calmează și mintea și apetitul! Banana este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opţiunea ideală în diversificarea alimentaţiei la sugari, gustarea perfectă pentru copii şi sursa de energie pentru sportivi”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
”Cum trebuie să fie o banană? Coaptă nici prea mult nici prea puţin, cu extremitățile verzi şi mijlocul galben. Însă banana necoaptă are avantajul că reglează digestia și tratează diareea. Amidonul şi pectinele pe care le conține au efect prebiotic, repară și regenerează intestinul.
Este o vorbă de un tip special de amidon care nu se poate absorbi, dar ajunge în colon și este folosit ca substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice care asigură echilibrul digestiv.
Banană este un fruct climateric, care se coace și după ce a fost cules. Gradul de coacere nu afectează conținutul caloric, însă modifică indicele glicemic: de la 35, cât are banana verde, crește la 50 pentru banana bine coaptă. Cantitatea de pectine și de amidon rezistent este mai mare în banana verde, gustul este fad și se digeră mai greu.
În schimb banana coaptă conține mai mult zahăr, este mai dulce și mai ușor de digerat. Greu de spus care este banana ideală, dar rețineți: banana e bună și pentru foame și pentru energie și pentru siluetă și pentru starea de bine”, a mai spus dr. Mihaela Bilic.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.